Hlavní obsah

Pozitivita Čechům na výhru nestačila. Nebylo to ale úplně špatné, hodnotil český smolař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkou noc bude mít po dánské lekci obránce Jakub Jeřábek. Spolu se spoluhráči musí kousat nejen šokující prohru, ale hlavně fakt, že oba góly outsidera nesly jeho rukopis. To vše během několika minut první třetiny. Scénář jako z hororu.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Dán Patrick Russell (uprostřed) klouže do branky Šimona Hrubce. Obránce Jakub Jeřábek (vlevo) se ho snaží bránit.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Věděli jsme, že úvod turnaje nebude jednoduchý. Hráli jsme po delší době. Nic horšího než pustit Dány rychle do vedení, se nám ale asi stát nemohlo, souhlasím," krčil rameny třicetiletý bek po zápase. „Přitom bych neřekl, že se na nás nepovedený úvod podepsal. Tlačili jsme se do brány, měli jsme šance. S takhle urputným soupeřem ale není nic příjemného dotahovat ztrátu. Bohužel se nám to nepovedlo," mrzelo někdejšího hráče Plzně.

Jak sám viděl situace, v nichž Pešánův tým inkasoval? „Před prvním gólem jsem úplně vyhazovat nechtěl. Viděl jsem našeho hráče ve středu a byla to bohužel spíš přihrávka. Musím se na to podívat. A faul, po němž padl z nájezdu druhý gól... Asi jo, dal se písknout. V dnešním hokeji se takové zákroky pískají. Bohužel. Dával jsem přihrávku, soupeř mi do ní sáhnul a jel sám na bránu," rozebíral klíčové situace, v nichž se rodil dánský triumf.

Češi pak sice nevzdávali snahu o vyrovnání, severský soupeř ale náskok houževnatě bránil. A v samotném závěru jej zachránila před vyrovnáním tyčka. „Zůstávali jsme pořád pozitivní. Po první třetině to sice bylo o dva góly, ale nebylo to úplně špatné. I když stav tomu neodpovídal. Chtěli jsme dát kontaktní gól, což se povedlo, ale na víc to nestačilo," kabonil se Jeřábek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články