Hlavní obsah

Hry, jaké svět nezažil. Jak Doktor reaguje na kritiku a proč nemíchá sport a politiku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S nostalgií může vzpomínat na olympijské hry, kdy řešil převážně „jen“ záležitosti týkající se nominací, dopravy a či podmínek v dějišti her. Nyní dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor v pozici ředitele Českého olympijského výboru vyřizuje takřka neustále agendu týkající se opatření proti covidu, která sportovní svátek výrazně proměnila. A hned dvakrát během půlroku. O nelehkých měsících okolo her v Tokiu a Pekingu vypráví v novém díle podcastu Mixzóna.

Foto: Sport.cz

Hostem podcastového pořadu Mixzóna byl Martin Doktor.

Článek

Hry v Tokiu bude mít navždy spojené s protichůdnými dojmy. Se sportovně velmi úspěšnou olympiádou v podobě jedenácti cenných kovů pro českou výpravu, ale také s týdnem předcházejícím slavnostnímu zahájení, kdy přibývaly v české výpravě nakažení sportovci přicházející o svůj olympijský sen.

„Situace byla těžká, ale nikdo nevěděl, co se bude dít. Pravidla byla napsaná, ale prostě nefungovala,“ vzpomíná na dny, kdy se spolu se svým týmem snažil bránit šíření nákazy, ale zároveň připravit co nejlepší podmínky pro sportovce, kteří nakonec do olympijských soutěží mohli zasáhnout.

Na Český olympijský výbor ale po tzv. „covidovém letu“ mířila kritika, naposledy své značné výhrady směrem k lékařského zabezpečení zmínil na webu Bez frázi plážový volejbalista Ondřej Perušič. „Podle mě je to nesmysl,“ říká Doktor k nařčení lékařů ze snahy falšovat testy a popisuje své setkání s Perušičem, kde si své názory vyříkali.

Ve druhé části Mixzony legendární rychlostní kanoista mluví o přípravách na Peking, kde budou podle něj podmínky pro sportovce ještě mnohem přísnější. Zmiňuje také svůj pohled na hlasy volající po bojkotu her kvůli porušování lidských práv v Číně i názor, zda by výprava měla nastupovat pod názvem Česko, nebo Česká republika.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články