Hlavní obsah

Shiffrinová po šoku v obřím slalomu brečet nebude, nechce plýtvat energií

Mikaela Shiffrinová má být opět jednou z největších hvězd olympijských her, ale její první start skončil už v sedmé brance. Obří slalom v Jen-čchingu jí přinesl jen velké zklamání, jak hlesla po nečekaném vyřazení při obhajobě zlata z Pchjongčchangu. Místo slz raději myslela na další závod. Tím bude ve středu slalom.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová zpytuje svědomí na olympijské sjezdovce.

Článek

"Nebudu brečet, to je jenom plýtvání energií," řekla šestadvacetiletá Američanka. Z olympiád má tři medaile včetně dvou zlatých, je šestinásobnou mistryní světa a ve Světovém poháru vyhrála úctyhodných 73 závodů.

Dnes však musela strávit jednu z největších porážek v úžasné kariéře. Útěchu pod kopcem hledala v náručí matky Eileen. "Je to velké zklamání. Ale tenhle sníh neodpouští nic. Najela jsem si špatně branku a zaplatila za to nejvyšší možnou cenu. Den skončil prakticky dřív, než začal," řekla Shiffrinová.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Pád favoritky! Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová první kolo olympijského obřího slalomu nedokončila.

Že by rodačka z Vailu udělala takovou chybu, se stává velmi zřídka. Obří slalom nedokončila naposledy před čtyřmi lety. "Ten kopec mě přitom bavil, podmínky byly úžasné i pocit jsem měla dobrý," komentovala dnešní nepovedený den. "Jedeme dál, musím se dívat dopředu. Ještě nás toho dost čeká," dodala.

Na dnešní odpoledne si plánovala trénink slalomu. Její parádní disciplína ji čeká ve středu. A pak ještě další tři starty, protože chce absolvovat všech pět závodů na hrách v Pekingu.

Reklama

Související témata: