Hlavní obsah

Shiffrinová se utěšuje tím, že z ní debakly ve slalomech sňaly tlak

Hvězdná americká lyžařka Mikaela Shiffrinová se utěšuje tím, že debakly v jejích nejsilnějších disciplínách z ní alespoň na olympijských hrách sňaly tlak. Po dnešním tréninku sjezdu si šestadvacetiletá slalomářka pochvalovala, že se zase cítí na lyžích dobře. Zda nastoupí do úterního závodu, ale ještě neví.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Americká favoritka Mikaela Shiffrinová.

Článek

Shiffrinová přijela do Pekingu jako jasná adeptka na zisk medailí v obřím a speciálním slalomu, ale v obou závodech po chybách v úvodu nedokončila ani první kolo. Po zklamáních se vrátila na olympijskou sjezdovku v pátečním superobřím slalomu, v němž obsadila devátou pozici.

"Abych byla upřímná, že jsem nedokončila obřák a slalom, ze mě svým způsobem setřáslo tlak. Prostě jsem si ta políčka odškrtla. Ne v dobrém, ale odškrtla. A teď se prostě snažím znovu získat dobrý pocit na lyžích, což se mi celkem daří," řekla Shiffrinová po dnešním prvním tréninku na sjezd, v němž zajela devátý čas, o 14 setin rychlejší než jedenáctá Ester Ledecká.

V příštích dvou dnech čekají lyžařky další tréninky a zřejmě až po nich se Shiffrinová definitivně rozhodne, zda bude startovat v závodě. "Ještě nemám jasno. Dnes to bylo pozitivní a v plánu sjezd mám. Ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet, protože na trati jsou sektory, kde rychlostní specialistky budou zářit. Už zítra budou určitě rychlejší a já sama moc nevím, kde bych se mohla zlepšit. Ale cítila jsem se na lyžích dobře," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa.

Sjezd jela Shiffrinová naposledy na začátku prosince v Lake Louise, kde ve své nejslabší disciplíně obsadila 26. a 38. místo. Po sjezdu ještě na olympiádě čeká lyžařky kombinace a závod smíšených týmů.

Reklama

Související témata: