Hlavní obsah

Snowboardkrosař Houser má koronavirus a je na OH v izolaci

Snowboardkrosař Radek Houser měl po úterním příletu na olympijské hry v Pekingu pozitivní test na koronavirus a nestihne čtvrteční závod jednotlivců. Pětadvacetiletý náhradník za zraněného Jana Kubíčka je v izolaci. Koronavirus u něj potvrdil i druhý test.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Snowboardkrosař Radek Houser měl po úterním příletu na olympijské hry v Pekingu pozitivní test na koronavirus a nestihne čtvrteční závod jednotlivců. (ilustrační foto)

Článek

"K propuštění z izolace potřebuje dva negativní testy v rozmezí 24 hodin," uvedla tisková mluvčí české výpravy Barbora Žehanová. Houser by se v Pekingu teoreticky mohl představit v závodě smíšených dvojic s Vendulou Hopjákovou, který je ale na programu už v sobotu 12. února.

Kubičík přišel o olympijský start kvůli zranění přímo v dějišti olympiády. Při volném ježdění si naštípl holenní kost v kotníku a jako náhradník byl povolán Houser. Rodáka z Třebíče, jenž před dvěma týdny obsadil desáté místo v kvalifikaci závodu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo a pak bodoval 26. místem, měla čekat olympijská premiéra.

České snowboardkrosaře nadále provází smůla. Zranění na hry nepustilo dvojnásobnou olympijskou medailistku Evu Samkovou, která se nestihla zotavit ze zlomenin obou nohou.

V izolaci z českého týmu stále zůstává skokan na lyžích Viktor Polášek.

Reklama

Související témata: