Hlavní obsah

Soukalová překvapila slovy o biatlonistech. A přiznala divoký večírek se slavným Norem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po solidním vystoupení českých biatlonistek v pondělním vytrvalostním závodě přišlo na stejné trati v podání mužů zklamání. Česká vlajka se tentokrát nevešla ani mezi prvních třicet míst v pořadí. „Ale podle mě i dnes jsou na tom závodě nějaká pozitiva,“ hodnotila ve studiu Ledový Peking na Sport.cz bývalá olympijská medailistka v biatlonu a dvojnásobná mistryně světa Gabriela Soukalová.

Kůň Gabriely Soukalové? Mikuláš Karlík. Uvidíme od něj ještě velké věci!Video: Sport.cz

 
Článek

Michal Krčmář, jenž obhajoval na této trati sedmou příčku z Pchjongčchangu, po pěti střeleckých chybách skončil až devětapadesátý. Milan Žemlička dojel na 62. místě a ještě o tři příčky níže byl Jakub Štvrtecký. Nejlépe si vedl nakonec debutant Mikuláš Karlík, který obsadil 31. místo

„Asi bychom raději viděli naše závodníky o něco výš ve startovním poli. Ale podle mě i dnes jsou na tom nějaká pozitiva," rozpovídala se ve studiu Ledový Peking bývalá hvězda českého biatlonu Soukalová s tím, že ji potěšil právě Karlík, který až do poslední střelby útočil dokonce na elitní pětku. Jenže poslední položku pokazil a výrazně se propadl.

„Když ho vidím závodit, pořád ve mně svítá naděje, že do budoucna bude dobrý, protože je to takový můj kůň a favorit. Myslím si, že má po všech stránkách předpoklady na to být jednou v topu. Já mu to ohromně přeju. A věřím, že když u toho vydrží, tak ještě uvidíme velké věci," věštila zářnou budoucnost dvaadvacetiletému rodákovi z Ústí nad Orlicí.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Biatlonista Mikuláš Karlík během vytrvalostního závodu na OH v Pekingu.

Pro jeho selhání na poslední položce měla pochopení: „Umím si představit, že v roli člověka, který na olympiádě sbírá zkušenosti, je ohromně těžké ustát poslední položku vestoje, když víte, že jedete do desítky."

Soukalová také nijak nezastírala, že z úterních medailistů, jimiž se stali zlatý Francouz Quentin Fillon Maillet, stříbrný Bělorus Anton Smolski a bronzový Nor Johannes Thingnes Bö, chová daleko největší sympatie k poslednímu jmenovanému.

Přiznání Gabriely Soukalové. Divoký zážitek s nejoblíbenějším závodníkemVideo: Sport.cz

„Johannes Thingnes Bö je můj nejoblíbenější závodník z celého startovního pole, protože je s ním velká legrace. Je velmi zábavný a společenský. A řekla bych, že i na takových akcích, které se sportu vůbec netýkají. Fakt je to skvělý společník a kamarád," prozradila někdejší celková vítězka Světového poháru.

Kolik takových akcí s nyní 28letým Norem zažila? „Poměrně dost," smála se.

„Většinou to bylo po konci sezony, kdy jsme měli zakončení se všemi závodníky v norském Oslu. Jeden ten večírek se trochu vymknul. Potom jsem na to nejvíc doplatila já, protože jsem zapomněla všechny svoje glóby na party. Pak jsem je druhý den hledala a bála jsem se, že jsem o ně přišla," vybavila si.

„To už ale v našem týmu nikoho nepřekvapilo," připomněla Soukalová svoji pověst závodnice, která byla proslulá kromě skvělých úspěchů také notorickým zapomínáním věcí a pozdními příchody na start.

Reklama