Hlavní obsah

Vítězná sestava se nemění? Ale kdeže! Reprezentace chystá na Rusy překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že vítězná sestava se nemění, trenéři hokejové reprezentace se však po úspěšně zvládnutých nájezdech proti Švýcarsku rozhodli toto nepsané pravidlo nectít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Špaček během utkání proti Švédsku.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - K národnímu týmu se totiž po překonání covidu připojil útočník Michael Špaček a jeho jmenovec, asistent Jaromír Špaček po dopoledním rozbruslení potvrdil, že od 14.10 SEČ proti Rusům nebude chybět na ledě.

„Jsem moc rád, že jsem tady. Čekání bylo hrozně dlouhé a nebylo to nic příjemného. Teď jsem ale tady a jsem šťastný," prohlásil Michael Špaček po dopoledním rozbruslení. „Bylo to náročné. Doufal jsem, že testy mi budou vycházet pozitivně jen dva tři dny a pak se to zlomí. Bylo to ale trošičku delší. Nezbývalo mi ale nic jiného, než jen čekat a čekat," doplnil 24letý útočník švédské Frölundy.

Jaroslav Špaček nastínil záměr postavit svého jmenovce do jednoho útoku s Matějem Stránským. Spolu takto nastupovali už v minulosti v Třinci nebo na loňském světovém šampionátu v Rize a jejich spolupráce docela fungovala.

Stránský v úvodních dvou zápasech olympijského turnaje proti Dánsku a Švýcarsku nastupoval na pravém křídle druhé útočné formace s Červenkou a Janem Kovářem. Trenér Špaček však nechtěl prozradit, který z třinácti forvardů absolvujících páteční duel s výběrem Helvétského kříže se proti Rusům nevejde do sestavy.

„Nechci to říkat. Nejdřív budeme mít mítink, kluci o tom potřebují vědět jako první. Až pak by to mělo vyběhnout ven," dodal starší ze Špačků, který v pátek oslavil 48. narozeniny a potěšili jej jeho svěřenci, že mu jako dárek přichystali dvoubodovou výhru nad Švýcary.

„Byl jsem nadšený. Jsem rád, že si na mě kluci vzpomněli a podpořili to i dobrým výkonem a konečně jsme vyhráli," řekl Špaček.

Reklama

Související témata: