Hlavní obsah

Vzkaz Ester Ledecké: Bojujte!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě, není to den, který by se zapsal do veleúspěšné kariéry Ester Ledecké zlatým písmem. Přesto jde i na jejím sjezdařském vystoupení najít velmi inspirativní moment.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters

Ester Ledecká v akci

Článek

Na lyžích málem dostala hodiny, medailové ambice byly fuč, nabrala mnohasekundovou sekeru. Umím si představit, jak by na jejím místě řada dalších sportovců zlostně praštila hůlkou o zem, chytla se za hlavu a sklesle doklouzala do cíle.

Jenže něco takového nemá Ledecká v povaze. Vrátila se na trať a ve sjezdařském postoji projela zbytek trati tak, že ze stylu jízdy nebylo poznat, jestli jede o vítězství, nebo bude na konci první třicítky.

Dotaz, jestli bylo těžké najít pro zbytek jízdy motivaci, jako by ji překvapil. „Věděla jsem, že už nebojuju o nejvyšší příčky. Tak nějak ale mám v sobě nastavené, že ať se stane cokoliv, tak se zvednu a dojedu do cíle. Nechci to vzdát, bojuju, i kdybych měla být poslední," popsala svoje motto, kterým je ostatně pověstná i na snowboardu. Tam tedy většinou v opačné pozici.

I když ví, že její soupeřka v paralelním souboji spadla a cestu k postupu má otevřenou, nikdy nepoleví a jede do cíle s napřaženou rukou jako by měly o vítězce rozhodovat setiny.

Nic nepodcenit a bojovat, i když už na ten nejvyšší cíl nemůžete dosáhnout. I díky tomuto přístupu je Ledecká trojnásobnou olympijskou vítězkou.

Michal Osoba

Jako sportovní redaktor deníku Právo a webu Sport.cz působí Michal Osoba od roku 2002, specializuje se na atletiku, lyžování, kanoistiku, florbal, judo, plážový volejbal i americký fotbal. Jako reportér působil na olympijských hrách v Pekingu 2008, Vancouveru 2010, Londýně 2012, Soči 2014, Rio de Janeiru 2016, Pchjongčchangu 2018, Tokiu 2021 a Pekingu 2022. Je rovněž spoluautorem knih „120 let české atletiky“ a „Nemůžeš? Přidej! Český olympijský výbor 120 let“.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články