Hlavní obsah

Záruba se přišel osobně omluvit Klokovi za Ku-klux-klan. Jak reagoval český obránce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to z jeho strany pořádný úlet. Naloženo za něj dostával na sociálních sítích od fanoušků. A i sám šéfkomentátor redakce sportu České televize Robert Záruba si hned uvědomil, že přestřelil, když v přímém přenosu pátečního hokejového zápasu ZOH se Švýcarskem mluvil o českém obranném páru Klok, Knot jako o americké rasistické organizaci Ku-klux-klan.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sportovní komentátor České televize Robert Záruba.

Článek

V sobotu před duelem s Ruskem se Záruba za svá slova omluvil, o den později po skončení tréninku se omluvil i Klokovi, který se nedělní tréninkové jednotky na ledě narozdíl od Knota účastnil.

„Nejrychleji našel kotouč Lukáš Klok. Náš Ku-klux-klan, tedy dvojice Klok-Knot, už může vystřídat," prohlásil Záruba v první třetině duelu s Helvétským křížem. A když mu záhy došlo, že tahle hláška se zrovna nepovedla, poprosil diváky, ať ji berou s rezervou.

Robert Záruba přirovnal v přímém přenosu Kloka s Knotem ke Ku-klux-klanuVideo: Česká televize

„Včera jsem k tomuto příměru použil nevhodný termín, za který se oběma hráčům omlouvám. Tak jak jsem jej vyslovil neměl zaznít, ale je to přímý přenos, už to nejde vzít zpátky," kál se pak Záruba v sobotu před bitvou s Rusy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial)

V neděli odpoledne po tréninku pak v mixzóně zastavil Lukáše Kloka zrovna mířícího do kabiny a svou omluvu mu sdělil i osobně.

„Řeč na to padla. Říkal jsem mu, že jsem v pohodě, že člověk někdy v přímém přenosu řekne něco a myslí to jinak, než to vyzní. Nemám mu to za zlé, úplně v pohodě. Nezlobím se na něj za to. To se stává, věřím, že to lidi pochopí," prohlásil Klok.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Lukáš Klok oslavuje svůj gól proti Rusku.

„Kluci mi poslali nějaké fotky, nějaké srandy. Já jsem pro každou srandu a zasmáli jsme se tomu. Jedeme dál...," dodal 26letý zadák, jenž sobotu pomohl k triumfu 6:5 po prodloužení nad Rusy jedním gólem.

Reklama