Hlavní obsah

Baseballista Prokop zamíří z mistrovských Draků za angažmá do Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český baseballista Milan Prokop získal angažmá v Japonsku. Dvacetiletý hráč brněnských Draků se dohodl s týmem Kanagawa Future Dreams a do nižší soutěže Baseball Challenge League zamíří jako druhý český reprezentant v historii. V roce 2012 v Japonsku působil bývalý reprezentant Jakub Sládek v týmu z Išikawy. Draci to uvedli na sociální síti.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Milan Prokop v dresu české reprezentace.

Článek

První český průkopník v Japonsku pomohl brněnskému mladíkovi nový kontrakt domluvit. „Dostal jsem se s nimi do kontaktu přes Kubu Sládka. Pak jsme začali přímo komunikovat s japonským týmem a teď o víkendu jsme se domluvili,“ řekl Prokop v rozhovoru na facebookovém profilu Draků.

Pro českého baseballistu se nejedná o první angažmá v zahraničí. V minulosti již působil ve Spojených státech v akademii. Zkušenosti nabrané v zámoří pak zúročil také v české extralize, kde s Draky získal dva tituly v posledních dvou letech a vysloužil si tak nominaci do týmu pro World Baseball Classic. Tam si zahrál i proti domácím hvězdám ve vyprodaném ikonickém Tokyo Domu.

Na rozdíl od extraligy začíná sezona v Japonsku mnohem dříve a Prokop si tak musel zkrátit zimní přestávku. Do Asie odletí za zhruba pět týdnů, během nichž se bude připravovat na odlišný styl hry.

Hotel českých baseballistů v TokiuVideo: Tomáš Icík/ČBA

„Před každou sezonou se primárně zaměřuji při pálení na rychlost, ale v tomto období mně čeká příprava na jejich typický styl házení off-speedů, changeupů a podobně,“ avizuje.

Není obvyklé vidět českého baseballistu hrát v asijských ligách, ale Prokop má podporu od svých nejbližších.

„Doma jsou z toho nadšení. Táta hned říkal ‚Pojďme do toho‘ a už pomáhá, organizuje, co jde. Přítelkyně a máma to už nesou trošku hůř, protože jim budu chybět. Ale je potřeba tento krok udělat, jestli se chci v baseballu posunout dál,“ uvědomuje si Milan Prokop.

Reklama

Související témata: