Hlavní obsah

Boxeři Budera, Pejsar a Agateljan získali v Ústí české profesionální tituly

Ondřej Budera, Václav Pejsar a Viktor Agateljan získali v Ústí nad Labem tituly mistrů České republiky v profesionálním boxu. Budera porazil v polotěžké váhové kategorii na body Jozefa Jurka ze Slovenska, Pejsar v nové kategorii bridger weight porazil také na body Pavla Šoura a stejně dopadl i souboj Agateljana s Tomášem Bezvodou ve střední váze.

Foto: Matěj Třasák

Václav Pejsar by se teď rád utkal s Vasilem Ducárem (na snímku).

Článek

Pejsar se se Šourem utkal již potřetí v kariéře a poprvé jej dokázal porazit. Sedmatřicetiletý boxer byl od prvního kola aktivnější, ve třetím kole byl Šour počítaný, ale nakonec v duelu došlo na všech deset vypsaných kol.

"První tři kola jsem do toho šlapal a poté, co byl Pavel počítaný, snažil jsem se to ukončit, Trochu jsem ale pak lapal po dechu a musel jsme si trochu oddechnout. Od šestého sedmého to bylo ale zase dobré," řekl Pejsar, jenž jako první Čech dokázal získat titul již ve třetí váhové kategorii. V minulosti ovládl těžkou a křížovou váhu.

O předešlé dva pásy ale přišel bez boje, když je neobhajoval. Tentokráte však nic podobného nechce dopustit. A hned po zápase přiznal, že by se příště rád utkal s aktuálně nejlepším českým boxerem Vasilem Ducárem. "Chci dokázat, že jsem česká jednička napříč vahama. Jsem schopný se na něj připravit a předvést mnohem lepší výkon než minule," dodal Pejsar, který se s Ducárem utkal před dvěma lety a prohrál před limitem.

I Bezvoda s Agateljanem se utkali již potřetí v kariéře a před dnešním soubojem měl každý na svém kontě jednu výhru, na severu Čech se tentokráte radoval domácí Agateljan, který tak připravil Bezvodu o mistrovský pás.

Ve třetím titulovém zápase na akci Tohle je box v Ústí nad Labem porazil Budera jednoznačně na body Jurka a sebral mu titul v polotěžké váze. "Už v prvním kole mi ztuhly nohy a nebyl jsem schopen boxovat, jak jsem plánoval. Snad dostanu šance v odvetě," řekl Jurko.

Reklama

Související témata: