Hlavní obsah

Bývalý střelecký šampion Diamond zbrojní pas zpět nezískal a přijde i o Paříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobný olympijský vítěz ve střelbě na trap Michael Diamond neuspěl se snahou o zisk zbrojního pasu a přišel o šanci na start na olympijských hrách v Paříži. Jednapadesátiletý Australan se kvůli svému opileckému prohřešku nesměl zúčastnit už předchozích dvou her v Riu de Janeiro a Tokiu.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Diamond přišel na deset let o zbrojní pas po incidentu z května roku 2016, kdy ho policie zadržela kvůli řízení v opilosti a nebezpečnému zacházení se zbraní pod vlivem alkoholu. Pětinásobný mistr světa se od té doby několikrát proti verdiktu odvolal, ale trest mu byl pokaždé potvrzen. Naposledy Diamond podle australských médií neuspěl u civilního a správního soudu státu Nový Jižní Wales minulý týden.

Od Barcelony 1992 startoval Diamond na šesti olympijských hrách za sebou, zlato získal v Atlantě v roce 1996 a v Sydney o čtyři roky později. V Pekingu 2008 skončil při triumfu Davida Kosteleckého čtvrtý, těsně pod stupni vítězů byl také na dalších OH v Londýně. Další účast pod pěti kruhy už kvůli své eskapádě pod vlivem alkoholu nepřidal.

Reklama

Související témata:
Zbrojní průkaz