Hlavní obsah

Česko - Slovensko 14:0České pozemní hokejistky znemožnily v derby velké rivalky, nasázely jim čtrnáct gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České pozemní hokejistky dokázaly vybojovat první místo ve skupině evropského šampionátu druhé divize, který od 30. července do 5. srpna hostí pražská Slavia. K prvenství ve skupině potřebovaly v posledním utkání proti Slovensku zvítězit o 14 branek – a přesně takový počet nakonec vstřelily.

Foto: Sport Invest

Česká reprezentantka v pozemním hokejo Adéla Lehovcová nastřílela Slovensku tři góly.

Článek

Češky už v první čtvrtině soupeřky nepouštěty do šancí, střelecky se ovšem trápily. V druhé patnáctiminutovce pak přišel klíčový tah, kdy došlo k nahrazení brankářky za hráčku z pole. Slovenky se totiž od té chvíle nedostaly za polovinu hřiště, naopak domácímu týmu pod vedením Garetha Grundieho se dařilo dobře kombinovat, dostávat se do šancí, a hlavně navyšovat skóre. To narostlo až do vysněného rozdílu čtrnácti gólů..

„Jsme šťastné, jsme rády, že máme kvalifikaci na olympiádu takřka jasnou, ale ze zápasu máme trochu smíšené pocity," uvedla třígólová střelkyně Adéla Lehovcová. „První čtvrtka byla hrozná, než my se do toho dostaneme – musíme dobývat a dobývat. A to nám nejde," uvědomuje si útočnice. „Taktika byla jednoduchá – dát 14 gólů," smála se.

V pátečním semifinále čeká český tým souboj s Walesem. „Předvádí silový, rychlý hokej, na což se upřímně moc netěším, ale zase si zkusíme něco jiného, což na kvalifikaci budeme potřebovat," uzavírá Lehovcová.

Mistrovství Evropy žen v pozemním hokeji, druhá divize v Praze:
Česko - Slovensko 14:0 (6:0).
Branky: G: Laciná a Lehovcová po 3, Topinková, Babická, Hájková, Decsy, Nováková po 2.

Reklama

Související témata: