Hlavní obsah

České starosti před Pohárem mistrů v baseballu? Domluvit si volno ve škole nebo vybrat dovolenou

V minulém týdnu se v extralize utkali ve vzájemných bitvách, v pondělí úřadující čeští baseballoví šampioni z Arrows Ostrava i aktuální lídr domácí nejvyšší soutěže Draci Brno odcestovali do německého Bonnu, kde budou bojovat v Poháru mistrů. Turnaj nejlepších evropských klubů se koná od úterý do soboty, což pro většinu českých hráčů ale znamená nemalé komplikace.

Foto: Aleš Klimša

Účastníci Poháru mistrů Arrows Ostrava (v bílém) a Draci Brno se v minulém týdnu dvakrát utkali v extralize. Oba zápasy vyhráli Brňané.

Článek

„Zatímco naši soupeři jsou většinou profesionálové a hraním baseballu se živí, my si musíme v práci vzít týden dovolené nebo volno ve škole. Jinak bychom na takový turnaj vůbec nemohli jet. Ale nechat si ujít turnaj této kvality by byla velká škoda. Baseballem žijeme a toto je jedinečná šance nabrat nové zkušenosti a reprezentovat nejen náš klub, ale vlastně celý český baseball," řekl český reprezentant a hráč Arrows Ostrava Ondřej Satoria.

Šestidenní turnaj se bude hrát na dvou hřištích a ve dvou skupinách, z nichž dva nejlepší týmy postoupí do semifinále. Zbylí účastníci si zahrají o sestup. Draci, kteří oba extraligové zápasy nad Arrows vyhráli (10:3 a 8.3) budou bojovat ve skupině A s obhájcem trofeje italskou Parmou, nizozemským Amsterdamem a německým Heidenheimem. „Chceme do semifinále a uděláme pro to všechno. Co bude dál se uvidí," vzhlíží k turnaji optimisticky hlavní trenér Draků Hynek Čapka.

Český mistr z Ostravy se ve skupině B jako první postaví finalistovi z loňského turnaje, který hostili Ostrava a Frýdek-Místek, německému Bonnu Capitals. Poté se utká s týmem ze San Marina a na závěr skupiny vyzve nizozemské Curacao Neptunus.

„Nebudeme si nic nalhávat, jedeme do Bonnu v pozici outsiderů. Hlavním úkolem bude předvést kvalitní výkony, do každého zápasu nastoupit připravení na sto procent a pokusit se urvat vítězství. Chceme reprezentovat dobře český baseball, Ostravu a Arrows," uvedl manažer Šípů z Ostravy-Poruby Boris Bokaj.

Na Champions Cupu (Poháru mistrů) se v Bonnu představí osm celků. Letos poprvé ale jen ze čtyř zemí. České zástupce čekají náročné zápasy, ve kterých budou usilovat především o zachování dvou míst pro český baseball i v příští sezoně. Tým, který skončí na posledním místě připraví svou soutěž o místenku v Champions Cupu pro rok 2023. Tu získá vítěz Konfederačního poháru.

Reklama

Související témata: