Hlavní obsah

Český šipkař se postaral o senzaci. Vyřadil světovou dvojku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročnou porci šipek na turnajích série Players Championship má za sebou český šipkař Karel Sedláček. Toho čekaly hned čtyři podniky v řadě, z nichž na jednom z nich dokázal vyřadit i světovou dvojku Velšana Gerwyna Price. Celkově však se svými výsledky není „Zlej Kája“ úplně spokojený, přestože se přiblížil účasti na mistrovství světa.

Foto: archiv Karla Sedláčka

Český šipkař Karel Sedláček a jeho radost po cenném vítězství. Ilustrační foto.

Článek

Do turnajů série Players Championship nastoupil český šipkař na začátku července jako náhradník, přesto se na jednom z nich postaral o senzaci. Sedláček si na devatenáctém turnaji roku v této sérii připsal ve druhém kole cenný skalp světové dvojky Gerwyna Price.

Povedlo se mu zavřít čtyřikrát nad sto bodů (106,112,121,128). Na turnaji došel až do osmifinále, kde nestačil na Nizozemce Zonnevelda. „Myslím, že to dnes nebylo vůbec špatný, strašně jsem si to užil a zítra znovu," napsal svým fanouškům na Facebooku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karel Sedláček (@kajazlej)

Své tažení zakončil na turnaji s pořadovým číslem 21, kde porazil postupně Skota Hendersona, Angličana Evanse a ve třetím kole nestačil na o pozici lépe postaveného skotského šipkaře Menziese.

Se svými výsledky však „Zlej Kája" není zcela spokojen, i tak si podle svých slov na 90 % zajistil účast na MS 2023. Česká šipkařská dvojka před nedávnem přišla o profesionální PDC kartu, ale podobné výkony ho k ní mohou opět přiblížit.

Reklama

Související témata: