Hlavní obsah

Fan Čen-tung - Wang Čchu-čchin 4:2 Čínští stolní tenisté ovládli na MS všech pět soutěží

Tituly ve dvouhře na mistrovství světa ve stolním tenisu v Durbanu získaly světové jedničky, čínský favorit Fan Čen-tung a jeho krajanka Sun Jing-ša. V Jihoafrické republice na rozdíl od loňského šampionátu v Houstonu ovládli zástupci asijské velmoci všech pět soutěží.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Fan Čen-tung porazil v dnešním finále 4:2 na sety deblového partnera Wang Čchu-čchina a obhájil titul. Celkově šestadvacetiletý hráč získal už osmé světové zlato a druhé v Durbanu, kde s Wang Čchu-čchinem vyhráli čtyřhru. Před rokem v Houstonu právě v mužském deblu narušili čínskou dominanci na MS Švédové Mattias Falck a Kristian Karlsson, kteří letos vypadli ve čtvrtfinále.

Dvaadvacetiletá Sun Jing-ša vyhrála dvouhru na světovém šampionátu poprvé. Ve finále zdolala 4:2 krajanku Čchen Meng, jíž oplatila porážku ze zápasu o zlato na olympijských hrách v Tokiu. Také Sun Jing-ša si z Jihoafrické republiky odveze dva nejcennější kovy, společně s Wang Čchu-čchinem zvítězila ve smíšené čtyřhře. Bez zlata nezůstala ani Čchen Meng, která po boku Wang I-ti ovládla ženský debl.

V ženské čtyřhře byla blízko medaile Hana Matelová, kterou spolu se slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou dělil ve čtvrtfinále jediný set od postupu mezi nejlepší čtyři. Matelová také jako jediná z českých reprezentantů v Durbanu vyhrála zápas dvouhry.

V Jižní Africe se konalo mistrovství světa poprvé v historii, na africkém kontinentu prvně od roku 1939, kdy ho hostil Egypt. Příští rok v únoru se bude MS hrát v korejském Pusanu.

Mistrovství světa jednotlivců ve stolním tenisu v Durbanu (JAR):
Muži:
Dvouhra - finále:
Fan Čen-tung - Wang Čchu-čchin (oba Čína) 4:2 (-8, 9, 7, 10, -11, 3).
Čtyřhra - finále:
Fan Čen-tung, Wang Čchu-čchin (Čína) - Čang U-čin, Lim Čong-hun (Korea) 3:0 (11, 6, 5).
Ženy:
Dvouhra - finále:
Sun Jing-ša - Čchen Meng (obě Čína) 4:2 (-5, 8, 7, 7, -7, 6).
Čtyřhra - finále:
Čchen Meng, Wang I-ti (Čína) - Čon Či-hi, Sin Ju-pin (Korea) 3:0 (8, 7, 10).

Reklama

Související témata: