Hlavní obsah

Do finále baseballové extraligy mají blíže brněnské týmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballová extraliga rozehrála semifinálové série, ve kterých se zatím více dařilo brněnským týmům. Draci i Hroši vedou v sériích s Eagles resp. s Tempem 2:1 na zápasy. V sérii na tři vítězství jim tak už chybí pouze jedno k postupu do Czech Series. Semifinále pokračují tento týden, v pátek na Eagles a v sobotu na Hroších.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v utkání Eagles (v bílém) - Draci.

Článek

Draci Brno vstupovali do semifinále z prvního místa a jako jasný favorit. Eagles doufali, že nemají co ztratit a budou chtít postoupit. Nakonec Pražané dokázali favorita výrazně potrápit. V prvním utkání Draci odskočili soupeři až v sedmé směně. Další dva zápasy skončily jednobodovým rozdílem. V sobotu pak Draci dokázali opět zvítězit, tentokrát ale jen o bod 9:8.

„Vítězství dobré, vedeme v sérii, což je pozitivní. Akorát konec zápasu se nám moc nepovedl, což bychom měli do zítra zlepšit a urvat vítězství v sérii," říkal po druhém duelu jeden z nejvýraznějších pálkařů série brněnský Přemek Chroust. Jenže přání opory Draků se v neděli nesplnilo. V utkání, v němž dominovali pálkaři, se skóre přelévalo ze strany na stranu a Draci v závěru neudrželi vedení. O vítězné body se totiž postaral Michal Antoň čtyřbodovým homerunem v dohrávce sedmé směny. Eagles tak zvítězili 12:11 a vynutili si pokračování série.

Do druhé série vstoupili lépe baseballisté Tempa, kteří v Brně dokázali porazit Hrochy 3:2. Sobotní utkání pak kvůli dešti muselo být přesunuto na neděli a v Praze se tak hrálo dvakrát. Hned v prvním duelu se povedlo Hrochům vrátit Tempu páteční prohru. V parádním souboji nadhazovačů totiž zvítězili 2:0, když Lukáš Ercoli v necelých osmi směnách nepovolil ani jeden doběh. Tempu nepomohlo ani 10 strikeoutů Ethana Skuiji.

Hroši se navíc v neděli mohli opřít i o služby Vojtěcha Menšíka, jehož nečekaně ze svých služeb uvolnila organizace Los Angeles Angels. Výrazně se ukázal ve druhém duelu, kdy zaznamenal tři hity a táhl Hrochy za další výhrou. Domácí Tempo opět jen dotahovalo ztrátu, aby nakonec prohrálo 3:5. Hroši tak v sérii vedou 2:1 na zápasy, navíc mají pro čtvrtý i pátý duel výhodu domácího hřiště, byť se v sérii zatím více daří hostujícím týmům.

Reklama

Související témata: