Hlavní obsah

Draci Brno vstoupili do nadstavby o titul jako praví obhájci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dní po skončení základní části baseballové extraligy začaly zápasy v nadstavbě o titul. V ní již bojuje o postup do semifinále pouze šestice klubů. Navíc výsledky se z předchozí fáze nepřenášejí, a tak měly všechny týmy stejnou výchozí pozici.

Foto: baseball.cz, Robert Vávra

Bitva o metu, aneb Jake Rabinowitz (Třebíč) versus Marek Krejčiřík (Hroši).

Článek

Nejlépe do nadstavby vstoupili obhájci titulu Draci Brno, kteří vyhráli všechny tři zápasy proti Sokolu Hluboká. Ale Jihočeši jim výhry rozhodně nedali zadarmo. Již v prvním utkání vedli po čtyřech směnách 4:0, nakonec prohráli 4:6. Ve druhém duelu Hluboká nasadila poprvé novou akvizici Josepha Eneu, Draci však zvítězili 8:0. Šampioni se tak nejvíce o výhru museli strachovat ve třetím duelu. Sokol doma vedl 4:2, o vítězi utkání pak muselo rozhodnout nastavení. V něm již byli úspěšnější úřadující mistři a zvítězili 8:6.

Pražské derby mezi Eagles a Tempem přineslo velmi zajímavé zápasy. Směr série ukázalo již první páteční utkání, v němž Eagles vyhráli 7:3 po dobrém výkonu svých nadhazovačů. Ve druhém duelu Tempo vsadilo na navrátilce ze zámoří Ondřeje Vanka. Zaznamenal sice 10 strikeoutů, výsledkem však byla další porážka 1:5. Tempo tak dokázalo zvítězit až ve třetím utkání série, která se přesunula na jeho hřiště. V něm se mohlo spolehnout na dvojici nashazovačů Adonai Gutierrez Goyo a Štěpán Dupal. Konečnou podobu skóre na 3:0 zařídil svým devátým homerunem v sezoně Martin Červenka.

Američané v české baseballové reprezentaci. Dva mají české maminky, dva české manželkyVideo: Sport.cz

Třetí sérii začali lépe Hroši Brno, kteří na půdě Nuclears vyhráli 13:9. Druhý den pak v Třebíči slavili znovuotevření zmodernizovaného stadionu a domácí si nadělili první výhru v nadstavbě 6:2. O třetí bod se bojovalo v Brně, Nuclears vyhráli 9:8. Činil se zejména Lukáš Malý, jenž třemi odpaly zařídil 4 doběhy Třebíče. Po dlouhém čase se na kopci Hrochů v závěru objevil také John Hussey, který již nepovolil žádný doběh, ale jeho tým nedokázal duel otočit.

Baseballová extraliga, tabulka nadstavbové skupiny o titul:
1.Draci Brno330100
2.Eagles Praha32166,7
3.Třebíč Nuclears32166,7
4.Hroši Brno31233,3
5.Tempo Praha31233,3
6.Sokol Hluboká3030,0

Reklama

Související témata: