Hlavní obsah

Druhé kolo nadstavby okoření pražské derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úvodním kole nadstavby baseballové extraligy je pouze jeden tým, Tempo Praha, který neprohrál. Nyní ho čeká pražské derby s Eagles. Pravidelný cyklus zápasů je narušen turnajem Champions Cup, kde v německém Bonnu budou od 7. června startovat Arrows Ostrava a Draci Brno, a také turnajem Českého baseballového poháru U18. Série mezi Arrows a Draky byla zahájena již ve středu a z výhry 10:3 se radovali Draci.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v pražském derby Eagles (v bílém) - Tempo.

Článek

Série mezi loňskými účastníky Czech Series začala již ve středu, protože oba týmy čeká o víkendu odjezd do Německa na Pohár mistrů. Draci Brno do ní vstoupili lépe, doma porazili Arrows Ostrava 10:3. Velkou zásluhu měl dobře házející Filip Čapka, jehož podpořil velmi dobrý útok a hned tři pálkaři si připsali do statistik homerun. Arrows tak zatím Draky neporazili v ani jednom ze čtyř vzájemných duelů.

Do pražského derby vstoupí hráči Tempa jako prozatím jediný neporažený tým v TOP 6. Navíc s vědomím, že Eagles dokázali v základní části porazit ve všech vzájemných zápasech. I tak se ale dá očekávat vyrovnaný souboj. Tempo se v série bude spoléhat zejména na výkony svých nadhazovačů, kteří jsou v letošní sezoně podle statistik nejlepší v extralize.

Pouze jeden zápas odehrají o víkendu baseballisté brněnských Hrochů a Třebíč Nuclears. Proti sobě se tak postaví dva týmy, které nevstoupily do nadstavby dle svých představ. Hroši prohráli sérii s Draky 1:2 na zápasy a Třebíč dokonce ani jednou nezvítězila proti Tempu. Celek z Vysočiny je tak jediným v tabulce, který ještě nevyhrál.

Tabulka:
1.Tempo Praha330100,0
2.Draci Brno43175,0
3.Arrows Ostrava42250,0
4.Eagles Praha31233,3
5.Hroši Brno31233,3
6.Třebíč Nuclears3030,0

Reklama

Související témata: