Hlavní obsah

Francouzi od nás dostanou výprask, věří kapitán baseballistů Zýma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už ví, že nebude na domácím mistrovství Evropy prvním kapitánem českých baseballistů, který přivede národní mužstvo k premiérové medaili. Čtyřiatřicetiletý vnitřní polař Petr Zýma po vysoké čtvrtfinálové porážce 2:12 s Velkou Británií v Brně uznal, že soupeř byl v klíčovém duelu v báječné atmosféře lepší.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Zýma (vlevo) na pálce ve čtvrtfinálovém utkání ME s Velkou Británií.

Článek

Medailový sen se vám rozplynul. Je to pro vás hodně hořká pilulka?

Baseball je občas mimořádně krutý. Je to sport pro chlapy. A my musíme být schopni porážku v tak důležitém utkání přijmout. Určitě to dokážeme. Kýženou medaili už nezískáme, avšak život nekončí. Úroveň mistrovství Evropy je obrovská. Měli jsme nasazenou laťku hodně vysoko. To je ale dobře. Teď budeme chtít turnaj se ctí dohrát.

Po solidním začátku jste za Brity ve čtvrtfinále čím dál víc zaostávali…

Vedli jsme 2:0, avšak pak nás v pohodě hrající soupeř předčil. A to docela dost. Jakmile se britský vlak rozjel, hrozně těžko se zastavoval. Doplatili jsme na chyby v poli. Na této úrovni musíme být mnohem agresivnější, nebo přijde trest. Což se stalo.

Asi bylo pro vývoj střetnutí hodně důležité, že soupeř na vaše vedení okamžitě zareagoval. Souhlasíte?

Je to tak. Dopustili jsme se několika nepřesností a Britové zúročili svoje obrovské zkušenosti. Připsali si čtyři homeruny. Mají v kádru spoustu kvalitních baseballistů. Někteří mají docela blízko do americké MLB. Klobouk dolů zejména před jejich pálkaři. Abychom jim byli schopni čelit, museli bychom podat naprosto perfektní výkon.

Už v pátek v 18.30 h vás čeká na stadionu Draků v Brně úvodní zápas ve skupině o páté až osmé místo proti Francii. Dokážete tak rychle setřást zklamání ze čtvrtfinálového nezdaru?

Je to těžké, ale musíme hodit porážku rychle za hlavy. Naším cílem je teď pátá příčka. Pokud na ni dosáhneme, nebude naše vystoupení na šampionátu rozhodně žádná ostuda. K tomu ovšem potřebujeme dvakrát zvítězit. Jsem přesvědčený, že se nám to povede. Na Francouze se dobře připravíme. Dostanou od nás výprask.

Francouzský tým přišel až v závěru čtvrtfinálového utkání s Německem o postup mezi čtyři nejlepší celky mistrovství Evropy. Mezi jeho hráči asi zavládlo ještě větší rozčarování…

Je možné, že v tomto směru na tom jsou Francouzi ještě hůř než my. Záleží na nich, jak se se zklamáním vyrovnají. My řešíme sami sebe. Musíme se z porážky s Velkou Británií rychle oklepat. Jsme jeden tým, který spolu vyhrává i prohrává. Pevně věřím, že se od vítězství nad Francií odrazíme, a na to páté místo to dotáhneme.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články