Hlavní obsah

Herec Štáfek se vrací do ringu! Popasoval by se i s Marpem?

Praha

Velký návrat se stal realitou. Český herec Jakub Štáfek se po téměř tříleté odmlce opět postaví mezi šestnáct provazů. Na galavečeru OKTAGON UNDERGROUND se v ringu postaví slovenskému MMA zápasníkovi Gáboru Borárosovi. Souboj se bude konat dle boxerských pravidel na šest kol po třech minutách.

Cesta zápasníka mě baví, i když pořádně bolí, říká herec Jakub ŠtáfekVideo: Sport.cz

 
Článek

„Zápas visel ve vzduchu už dlouho dobu, vlastně ještě před koronou. Z pochopitelných důvodů pak k duelu nedošlo. Šlo mi o to, abych se poměřil s frajerem, kterého respektuju, a který na bojové scéně odvedl hodně práce. Pro mě je to další milník, a zároveň další vystoupení z komfortní zóny, což mám rád," upřesňuje český herec, který je známý pro své role v seriálech Vyšehrad a Ulice.

Jednatřicetiletý Štáfek se poprvé v boxerském zápase představil na tradičním galavečeru v Lucerně na konci roku 2018. Ve svém premiérovém duelu porazil na body Štěpána Vrbu. V listopadu 2019 pak vstoupil také do klece. Opět vítězně. V pražské O2 areně na turnaji OKTAGON 15 porazil v zápase podle pravidel MMA Slováka Petera Benka.

Chystá se překvapivý duel. Jakub Štáfek vs. Gábor BorárosVideo: Sport.cz

Tentokrát si Štáfek ukousnul mnohem větší sousto. Slovenská hvězda bojových sportů Gábor Boráros bude daleko větší výzvou, přestože se jedná o MMA bojovníka, tak oproti předchozím Štáfkovým soupeřům má velké množství zkušeností. Také devětadvacetiletý Slovák se na zápas těší.

Jakub Štáfek míří do kleceVideo: Sport.cz

„Konečně budu mít i boxerský zápas. Dlouho jsem přemýšlel, že bych vyzkoušel i box. Velice se mi tento nápad líbí. Jsem zvědavý, jak bude Štáfek boxovat. Budu na to velice dobře nachystaný," ujišťuje slovenský bojovník.

Do ringu se na témže galavečeru chystal také český rapper Marpo, který se měl taktéž v boxerském duelu postavit proti Karlosi Vémolovi, jenže ten má zraněný triceps a zápas byl nucen odložit na začátek příštího roku.

V budoucnu by se však nabízelo spojení dvou jmen z umělecké branže Štáfka s Marpem do jednoho zápasu. Majitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný ale naslouchal preferencím samotných bojovníků.

„Nikdy jsme nediskutovali o souboji Štáfka s Marpem. Oba chtějí skutečné sportovní výzvy," uvádí hlavní promotér tuzemské organizace. S rychlou odpovědí následně přispěchal i známý český herec a příležitostný bojovník.

„My jsme se už několikrát střetli, ale bylo to spíše na mejdanech," zahlásil pohotově Štáfek, který pobavil obecenstvo na tiskové konferenci organizace OKTAGON MMA.

Reklama

Související témata: