Hlavní obsah

Hroši se drží, Draci však mají k titulu blíž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíže k letošnímu mistrovskému titulu v baseballové extralize mají Draci Brno, kteří vedou v sérii hrané na čtyři výhry nad Hrochy Brno 3:2. V pátek mohou Draci v případě vítězství získat svůj 23. mistrovský titul.

Foto: baseball.cz,Lenka Brožová

Snímek z finálové série mezi Draky (v tmavém) a Hrochy.

Článek

Czech Series pokračovala v neděli a v pondělí dalšími dvěma zápasy. V prvním utkání se podařilo Hrochům srovnat sérii na 2:2. Skvělý výkon na nadhozu podal Lukáš Ercoli, na kterého se Draci nebyli schopni prosadit. „K ničemu nás nepustil, ale takové dny jsou," řekl k výkonu soupeřova nadhazovače Hynek Čapka.

Hrochům se naopak na startéra Draků Filipa Čapku dařilo od samého začátku zápasu. „Byl jsem rád, že kluci na Filipa naskočili hned v úvodu zápasu, byli schopni obsazovat mety a produkovat body. Obrana navíc hrála fantasticky. Všechno klaplo, nic nemohlo vyjít lépe," ocenila výkon spoluhráčů letošní hroší opora Lukáš Ercoli. Hroši vyhráli jasně 8:0.

Další duel se odehrál hned následující den, role obou týmů se vyměnily. Hroši měli problém prosadit se proti Juanu Jaimemu, nadhazovači z Dominikánské republiky, jenž má na svém kontě i starty v MLB. Naopak Draci byli proti všem čtyřem hroším nadhazovačům produktivní a posbírali celkem 16 dobrých odpalů. „Chtěli jsme navázat na nedělní výhru, kde jsme neskutečně řezali, ale to se nám proti Jaimemu nepovedlo. Udělali jsme navíc i pár chyb v obraně," litoval po utkání hráč Hrochů Štěpán Němčanský. Draci nakonec v poklidu vyhráli 8:1.

Série pokračuje v pátek 26. srpna v areálu U Hrocha a Draci jsou odhodláni ji uzavřít a získat 23. mistrovský titul v historii klubu. „Vedeme 3:2 a v pátek to jdeme dotáhnout do konce," burcuje autor pondělního homerunu Martin Červinka.

Pokud by vyhráli Hroši, hraje se rozhodující sedmé střetnutí hned v sobotu 27. srpna, a to na MBS.

Reklama

Související témata: