Hlavní obsah

Kordista Cannone přidal k olympijskému titulu světový, Češi neuspěli

Francouzský kordista Romain Cannone navázal na loňský olympijský triumf ziskem světového titulu. V Káhiře potvrdil pětadvacetiletý šermíř pozici světové jedničky a ve finálovém duelu porazil o deset let staršího Japonce Kazujasua Minobeho, který má z her v Tokiu pro změnu zlato ze soutěže družstev. O nejlepší český výsledek v egyptské metropoli se na 49. místě postaral Michal Čupr.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský kordista Romain Cannone

Článek

Do hlavního pavouka pro 64 šermířů s ním prošel ještě Martin Rubeš, i on ale vypadl hned v prvním kole a obsadil 58. příčku. Oba čeští reprezentanti po úspěšné kvalifikaci postoupili přes dvě vyřazovací předkola.

Pouze jedno předkolo zvládli zkušený Jiří Beran, který byl klasifikován jako 66., i česká žebříčková jednička a třicátý kordista světa Jakub Jurka, jenž nenavázal na páté místo z červnového mistrovství Evropy a obsadil 68. místo.

V předkole skončily také naděje fleretistek Štěpánky Němcové (86.) a Andrey Bímové (90.). Premiérový titul ze světové akce získala třicetiletá Francouzka Ysaora Thibusová po vítězství nad dvojnásobnou světovou i evropskou šampionkou Ariannou Errigovou z Itálie.

Reklama