Hlavní obsah

Kostelecký bude zastupovat střelce v evropské federaci, končit nechce

Olympijský vítěz z Pekingu a stříbrný medailista z Tokia David Kostelecký bude zastupovat sportovce v evropské střelecké federaci. Konec kariéry ještě šestačtyřicetiletý brokový střelec neplánuje, i když o tom vážně uvažoval.

Foto: Ivana Roháčková

Sportovní střelec David Kostelecký na archivním snímku

Článek

"Kdybych byl v Tokiu zlatý, asi by na to došlo. Těžko bych už hledal motivaci. Jsou jen dva lidé na světě, kterým se povedlo vyhrát trap na olympiádě dvakrát. V tomhle věku ale nikdy nevíte, letos to ještě dám, pak se uvidí," uvedl v rozhovoru na webu Dukly.

Jako zástupce sportovců se bude v evropské federaci účastnit jednání prezidia, které bude řešit aktuální otázky spojené i s válkou na Ukrajině. "Jde o nová pravidla, místo konání ME, které se původně mělo uskutečnit v Rusku, či udělování kvalifikačních míst pro další olympiádu v Paříži. V kontextu s válkou na Ukrajině by se také mohlo stát, že se o ně letos bojovat vůbec nebude. Ne všichni sportovci by tu možnost měli," přiblížil střelec, který se s Jiřím Liptákem postaral o český double ve finále loňské olympiády.

Oba vynechali první dva díly Světového poháru na Kypru a v Peru, kde se ještě nedaly získat olympijské kvóty pro hry v Paříži. "Chtěli jsme svazu ulevit. Víme, že bojuje s financemi. Vše jsme modelovali tak, aby nám peníze vyšly na hlavní akce. Tedy mistrovství světa a Evropy," vysvětlil.

První závod absolvoval minulý týden v Trnavě, kde jeho výkony poznamenaly zdravotní problémy a skončil třetí. "Něco špatného jsem ale snědl, postihla mě střevní viróza, takže jsem mezi položkami ležel v autě a spal. Vyhrabal jsem se z toho teprve v pondělí," vyprávěl. Nyní se chystá zejména na dubnový závod Světového poháru v italském Lonatu.

Reklama

Související témata: