Hlavní obsah

Kuf skončil v úvodním závodu SP moderních pětibojařů v novém formátu desátý

Moderní pětibojař Jan Kuf zahájil sezonu ve Světovém poháru sobotním desátým místem v úvodním závodu v Káhiře. Karolína Křenková skončila ve finále po eliminaci v jízdě na koni, v níž ji vyřadil pád, na posledním osmnáctém místě. I tak je to její nejlepší výsledek v SP.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Jan Kuf.

Článek

Kuf a Křenková prošli jako jediní z českých reprezentantů v novém formátu soutěže semifinálovou částí, do níž předtím z kvalifikace postoupili i Martin Vlach, Ondřej Polívka a Ondřej Svěchota. Ze semifinále, v němž závodníci absolvují všechny disciplíny s výjimkou parkúru, postoupilo do finále v obou kategoriích vždy 18 nejlepších.

"Byl to první závod od olympiády, takže jsem moc nevěděl, v jaké formě tady jsem. Bohužel jsem si zase neodpustil jednu špatnou střeleckou položku, kde jsem asi zahodil medailové pozice, ale celkově to beru jako úspěšný závod. Vyzkoušeli jsme si tu nový formát a alespoň máme nějaké informace do další přípravy a na další závody," zhodnotil Kuf finále v nahrávce pro média. Vzhledem k tomu, že nyní jdou jednotlivé disciplíny v rychlém sledu, bude podle něj třeba upravit trénink.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Jan Kuf.

Křenková byla se svým úvodním vystoupením v sezoně spokojená. "Mrzí mě ten pád z koně a eliminace, ale i tak mám radost z toho, jak jsem tady závodila. Jsem ráda, že jsem se vůbec dostala do finále mezi 18 nejlepších," řekla. "Je to náročný (nový formát), mnohem náročnější než ten původní. Už jenom tím, že se jde o závod navíc. Jak jdou ty disciplíny rychle za sebou, tak jsem zjistila, že se stresuju z úplně jiných věcí, než jsem se stresovala dřív. Je to jiné, ale snad si na to zvykneme," dodala.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojařka Karolína Křenková.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře - finále
Muži
1. Patte (Fr.)1487
2. Böhm (Maď.)1481
3. Szep (Maď.)1477
...
10. Kuf (ČR)1455
Ženy
1. Micheliová (It.)1417
2. Gulyásová (Maď.)1412
3. Whitakerová (Brit.)1384
...
18. Křenková (ČR)1056

Reklama

Související témata: