Hlavní obsah

Triatlonistka Kuříková byla šestá na ME, kvůli špatné vodě se neplavalo

Petra Kuříková skončila šestá na mistrovství Evropy v triatlonu na olympijských tratích v Madridu a zaznamenala svůj nejlepší výsledek na kontinentálním šampionátu v kariéře. Závod se kvůli špatné kvalitě vody po nočním dešti konal jako duatlon, tedy bez plavání a jen s jízdou na kole a s během.

Foto: Triatlon.cz

Petra Kuříková skončila šestá na mistrovství Evropy v triatlonu.

Článek

Pořadatelé se rozhodli formát závodu změnit až dnes ráno kvůli podmínkám v jezeře, kde se měla konat plavecká část. Tu nakonec na poslední chvíli nahradil pětikilometrový běh, po němž následovaly podle plánu 40 km jízdy na kole a 10 km běhu.

"V první chvíli jsem byla mírně rozhozená, protože jsme čekali do včerejší noci na rozhodnutí, které bylo triatlon, takže jsem usínala s pocitem, že bude triatlon. A pak na poslední chvíli ráno se to změnilo na duatlon, takže to bylo hodně stresové," uvedla jednatřicetiletá Kuříková na sociálních sítích Českého triatlonu.

Česká reprezentantka, jež loni ve Španělsku v Pontevedře vyhrála závod Světového poháru, se držela celý závod v desítce. Do cíle doběhla s odstupem 1:26 minuty za vítěznou Jeanne Lehairovou z Lucemburska, k bronzu jí chyběla více než minuta. "Nemůžu být nespokojená, šesté místo je můj nejlepší výsledek na mistrovství Evropy, takže jsem moc ráda," řekla.

Mužský závod vyhrál domácí David Castro o čtyři sekundy před držitelem kompletní sbírky olympijských medailí Jonathanem Brownleem z Británie. Tomáš Zikmund byl klasifikován na 39. místě jako poslední z triatlonistů, kteří se dostali do cíle, druhý český reprezentant Jan Volár kvůli křečím nedokončil.

Mistrovství Evropy v triatlonu v Madridu (5 km běh - 40 km kolo - 10 km běh):
Ženy:
1. Lehairová (Luc.) 1:59:52
2. Tertschová (Něm.) -7
3. Schärová (Švýc.) -18
4. Neubertová (Něm.) -42
5. Casillasová (Šp.) -1:01
6. Kuříková (ČR) -1:26.
Muži.
1. Castro (Šp.) 1:48:13
2. J. Brownlee (Brit.) -4
3. Briffod (Švýc.) -14
4. Mengal (Belg.) -38
5. Holm (Dán.) -56
6. Lehman (Maď.) -1:04
...39. ZIKMUND -6:29
VOLÁR (oba ČR) nedokončil

Reklama

Související témata: