Hlavní obsah

Letošní favorit před rokem zaskočil sázkaře. Jaké jsou kurzy na Velkou pardubickou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávání a nervy, zda vyvolený kůň vyhraje a získá vám menší či větší finanční obnos. Sázky k dostihům patří a výjimkou není ani nedělní prodloužené odpoledne s vrcholem v podobě 132. Velké pardubické se Slavia Českou pojišťovnou. Favoritem je pak obhájce vítězství Talent, který naposledy udělal radost zejména sázkovým kancelářím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kratochvíl v sedle hěndáka No Time To Lose spěchá do cíle 127. ročníku Velké pardubické.

Článek

Nejvyšší částky logicky padají na koně s nejnižšími kurzy. V posledních dvou letech tak měli bookemakeři žně. V roce 2020 se radoval Hegnus s kurzem 10:1, loni zvítězil Talent dokonce s kurzem 25:1.

Právě Talent je letos v úplně jiné pozici. S kurzem 5,5 je největší favoritem Velké pardubické. Za ním se seřadili Brunch Royal (6,5:1), Mr Spex, Player (oba 8:1) a Chicname De Cotte (8,5:1). Naopak suverénně největším outsiderem je Dulcar De Sivola (130:1), druhý nejvyšší kurz 45:1 má pak Kaiserwalzer.

Například u Tipsportu se jen loni na Velkou pardubickou prosázelo patnáct milionů korun. „Tržby vytrvale rostou. Troufnu si říct, že letos by to mohlo být i pětadvacet," předjímá generální ředitel Petr Knybel. Další velký hráč na trhu Fortuna zaznamenal vklady v hodnotě sedm milionů korun. V neděli by kancelář ráda atakovala hranici deseti milionů.

Knybel na tiskové konferenci před nejočekávanějším dostihovým víkendem v Česku podotkl, že i když se zájem o sázky na dostihy zvyšuje, jedná se stále spíše o okrajovou záležitost. Závody jsou z tohoto pohledu daleko populárnější třeba v Anglii. V Česku odpovídá vklad deset milionů například jednomu atraktivnímu fotbalovému či hokejovému ligovému duelu.

Dostih na necelých sedm kilometrů startuje v neděli v 16:00 a je bez zahraniční účasti. V patnáctičlenném startovním poli také nenajdeme jedinou klisnu. Pořadatelé očekávají v závodišti přes 20 tisíc diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články