Hlavní obsah

MLB v příští sezoně uctí zápasem na nejstarším hřišti odkaz černošských lig

Na příští sezonu chystá zámořská baseballová liga MLB unikátní zápas. Týmy St. Louis Cardinals a San Francisco Giants se utkají 20. června 2024 na nejstarším hřišti amerického profesionálního baseballu Rickwood Field v Birminghamu ve státě Alabama. Stadion byl postaven v roce 1910 a hráče z elitní soutěže hostil jen třikrát při jarních kempech před více než sto lety.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

MLB oznámila, že zápas bude poctou černošským ligám a jejich legendě Williemu Maysovi. Člen Síně slávy a bývalý hráč Giants nastupoval na stadionu v Birminghamu s kapacitou téměř 11 tisíc míst za tamní tým Black Barons.

"Nemůžu tomu uvěřit. Nikdy jsem si nepomyslel, že v životě uvidím zápas MLB na hřišti, kde jsem hrál jako teenager. Je to pro mě hodně emotivní dozvědět se, že tam nastoupí moji Giants a Cardinals, aby uctili odkaz černošských lig," uvedl dvaadevadesátiletý Mays.

Černošské ligy fungovaly souběžně s MLB v letech 1920 až 1960. Prvním hráčem tmavé pleti, který dostal příležitost v elitní lize, byl v roce 1947 Jackie Robinson.

Reklama