Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Křenková byla na finále SP v Ankaře osmá

Moderní pětibojařka Karolína Křenková obsadila osmé místo na finále Světového poháru v Ankaře a zaznamenala v elitním seriálu nejlepší výsledek v kariéře. Česká reprezentantka sahala téměř celý průběh závodu po stupních vítězů, ale nevydařila se jí poslední střelecká položka v závěrečném kombinovaném běhu.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojařka Karolína Křenková.

Článek

Křenková byla po šermu třetí, následně dokonce vyhrála parkur a před plaveckou částí se posunula už na druhé místo. V bazénu čtyřiadvacetiletá pětibojařka předvedla šestý čas a do kombinace startovala jako třetí. Z druhé a třetí střelby vybíhala Křenková jako vedoucí žena, ale poslední položka jí nevyšla a jediná Češka ve finále klesla na osmou pozici.

"Všechno šlo dobře až do poslední položky, která se mi bohužel nepovedla a odstřelila jsem se z nějakého lepšího umístění. Ale myslím, že osmé místo je krásné, a jsem ráda za to, co jsem tu předvedla," uvedla Křenková v tiskové zprávě. "Až do poslední střelby držela Kája krok s těmi nejlepšími běžecky i střelecky. Takovou situaci zažila poprvé. Poslední položku pokazila. Proti svému optimálnímu výkonu ztratila dvacet vteřin a tři, čtyři další místa. Ale za mě podala skvělý výkon a udělala skvělý výsledek," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera.

Další dvě Češky Veronika Novotná a Lucie Hlaváčková vypadly v semifinále. Závod vyhrála mistryně světa Elena Micheliová z Itálie a získala tak jistotu startu na olympijských hrách v Paříži.

O jedno olympijské místo v turecké metropoli bojovali i muži včetně českého tria Marek Grycz, Jan Kuf a Martin Vlach. Grycz vybojoval šestou příčku, Kuf byl dvanáctý a Vlach figuruje ve výsledkové listině patnáctý.

Finále SP v moderním pětiboji v Ankaře - muži
1. Šabán (Eg.) 1496,
2. Choong (Brit.) 1494
3. Hernández (Mex.) 1476
...6. Grycz 1466
12. Kuf 1441
15. Vlach (ČR) 1406
Finále SP v moderním pětiboji v Ankaře - ženy:
1. Micheliová (It.) 1377
2. Özyükselová (Tur.) 1374
3. Oteizaová (Fr.) 1373
...8. KŘENKOVÁ (ČR) 1346

Reklama