Hlavní obsah

Baseballová extraliga zná první semifinalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva brněnské týmy, tedy Draci a Hroši, jsou prvními jistými semifinalisty letošního ročníku baseballové extraligy. Drakům pomohly dvě výhry nad Tempem Praha, Hroši pak zdolali dvakrát obhájce titulu z Ostravy. O zbylá dvě postupová místa mohou ještě zabojovat všechny čtyři týmy, tedy Tempo, Eagles, Arrows a Nuclears, přičemž třebíčský tým potřebuje pomoc ostatních. Do historie se pak zapsal ostravský Jakub Malík, jenž v úvodním utkání kola odpálil stý homerun a zároveň si připsal šestistý stažený bod v kariéře, tzv. RBI.

Foto: baseball.cz, Lenka Brožová

Brněnským Hrochům se začátek sezony povedl...

Článek

Předposlední kolo TOP 6 baseballové extraligy nabídlo mnoho vyrovnaných duelů a také určilo první dva postupující do letošního semifinále. Tam s určitostí uvidíme oba brněnské týmy.

Před vzájemnou sérii ztráceli baseballisté Tempa na Draky jednu výhru. Pokud by soupeře dvakrát porazili, tak by ho v tabulce přeskočili. Jenže Draci dokázali uspět v prvních dvou utkáních, díky čemuž si jako první celek zajistili postup do semifinále. „Draci jsou kvalitní soupeř, který umí zatlačit v útoku," vzdal hold soupeři manažer Tempa Lubomír Čuhel po prvních dvou utkáních v Brně. Také v neděli v Praze byli Brňané blízko, aby dokázali zvítězit i potřetí. V poslední směně ale Tempo zásluhou úspěšného odpalu Aleše Nepomuckého při plných metách dokázalo duel strhnout na svou stranu a připsat si alespoň jedno vítězství v sérii. Před poslední sérií s Ostravou jim k jistotě postupu do semifinále stačí jedna výhra.

Foto: Sokol Hluboká

Baseballové střelivo je nachystáno...

Druhým celkem, který si zahraje semifinále, jsou Hroši Brno. Ve čtvrtém kole je přitom čekala série s obhájci titulu z Ostravy. Hroši do ní vstoupili výhrou v úvodním duelu na severu Moravy. Fanoušci Arrows se při prohře 4:6 mohli radovat alespoň z individuálního úspěchu Jakuba Malíka, jenž jako pátý hráč historie extraligy dosáhl na stý homerun. Ten zároveň přinesl šestistý stažený doběh, čehož dosáhl pouze jako čtvrtý hráč. V sobotním duelu pak Arrows Hrochům na jejich hřišti vrátili prohru, když parádní výkon předvedl jejich nadhazovač Alec Lemmon. V neděli již Brňané dokázali uspět, vyrovnaný duel ve svůj prospěch zlomili v jeho druhé polovině.

Přímý souboj dvou celků z druhé poloviny tabulky nabídla série mezi Eagles Praha a Třebíč Nuclears. Všechny zápasy v ní skončily stejným výsledkem 3:2 a pokaždé se z vítězství radoval domácí tým. Třebíč se tak po prohrané sérii neodpoutala z posledního místa tabulky, navíc před posledním týdnem již nemá postup do semifinále ve svých rukou. Naopak Eagles se osamostatnili na čtvrtém místě a přiblížili se tak postupu do bojů o medaile.

Nadstavba baseballové extraligy:
1.Draci Brno129375,0
2.Hroši Brno128466,7
3.Tempo Praha127558,3
4.Eagles Praha125741,7
5.Arrows Ostrava124833,3
6.Třebíč Nuclears123925,0
Zbývající série:
Draci Brno - Nuclears Třebíč
Eagles Praha - Hroši Brno
Arrows Ostrava - Tempo Praha

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články