Hlavní obsah

Něco nevídaného! Vlhová nejede závod SP

Levi

Po honu za trofejí v minulé zimě a strategii zaměřené na ulovení každičkého bodu, je tu nový přístup. Slovenská hrdinka minulé lyžařské zimy Petra Vlhová hned zkraje se svým týmem potvrdila, že letos to bude jinak. Něco nevídaného, objevuje se v souvislosti s tím v titulcích slovenských médií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenská lyžařka Petra Vlhová na archivním snímku ve druhém kole obřího slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Nadcházející paralelní obří slalom v Lechu vynechá, prostřednictvím týmu vzkázala, že se soustředí na splnění hlavních cílů a následné závody v Levi a Killingtonu. Hlavní cíle? Pochopitelně olympiáda. Jen medaile z her je to, nač v kariéře nedosáhla.

Během minulé zimy odjela vše. S výjimkou sjezdu na MS v Cortině. Vlhová prostě neměla nikdy ve zvyku vynechávat závody. Ale už před startem SP avizovala, že tomu tak tentokrát bude. Přesto je to do jisté míry překvapení. Vždyť paralelní bitvy byly brány jako její silná zbraň.

Loni v Lechu triumfovala a sto bodů z tohoto střediska jí pomohlo k celkovému triumfu, ale ten jde tentokrát zjevně stranou. Pro připomenutí. Už zjara přišla první změna. Itala Livia Magoniho v roli jejího trenéra nahradil Švýcar Mauro Pini, A teď tedy jasný cíl.

„Medaili z her moc chci, uděláme pro ni maximum," zavelela před sezonou ještě neurčitě. Teď už je tedy jasné, co to také bude obnášet konkrétně.

O medaili ze ZOH se pokoušela před čtyřmi roky, nevyšlo to. Teď vykročila jinou cestou. Po zisku velkého glóbu, dvou malých a půltuctu medailí z MS má další pokus v únoru. „Makali jsme a nic z toho," připomínala šestadvacetiletá závodnice nezdar, který už nechce zažít.

I proto se teď Vlhová, která při úvodním obřáku v Söldenu skončila třetí, představí ve SP až 20. a 21. listopadu ve slalomu v Levi, kde už se pár dní chystá. Zdá se, že v optimálního podmínkách.

Pak se přesune do amerického Killingtonu, kde bude o týden později na programu slalom a obřák.

Reklama

Související témata: