Hlavní obsah

Neuvěřitelný knokaut! Expert šílel: To jsem nikdy neviděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevídaný knokaut! Za ten by se nestyděli ani tvrďáci v boxerském ringu. K vidění byl ale na dostizích na Ostrovech a experti šíleli. „Páni. Tohle jsem nikdy neviděl," křičel expert, když se vzepjal kůň ve startovních boxech a hlavou udeřil žokeje Williama Buicka do obličeje. Ten nakonec do dostihu neodstartoval a potřeboval lékařské ošetření.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Žokej William Buick v sedle koně Totally Charming slavil vítězství, před jiným dostihem ale čelil ještě ve startovním boxu nevídanému incidentu.

Článek

Dostih měl být odstartován, koně poslušně mířili do boxů. Pak ale přišel šokující okamžik, který gradoval scénou jako z hororu. Žokej Buick seděl v klidu na svém hřebci Blue Trail, když se ve vedlejším boxu vzepjal další kůň a hlavou udeřil Buicka. Ten byl po silné srážce otřesený a zjevně nebyl připravený na start dostihu.

Nebylo se co divit, když Blue Trail vyrazil nakonec do závodu bez svého jezdce. „Páni. To jsem ještě nikdy neviděl," žasl nad nevídaným incidentem legendární americký žokej Steve Cauthen. „To je jako úder, který končí knockoutem. Jsem si jistý, že Will byl ohromen. Kdyby zůstal na koni, mohl si ublížit," dodal.

Žokej sice skončil v péči zdravotníků, ale po dostihu bylo oznámeno, že je v pořádku. Samotný Blue Trail se postaral ještě o další incident. Do dostihu vyrazil bez jezdce a ve finiši zkřížil dráhu jednomu z koní bojujícímu o vítězství. Tady už se ovšem vše obešlo bez karambolu.

Reklama

Související témata:
Buick