Hlavní obsah

O'Sullivanovi na MS ve snookeru nevyšel útok na rekordní osmý titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok na rekordní osmý titul mistra světa skončil pro hvězdného hráče snookeru Ronnieho O'Sullivana na šampionátu v Sheffieldu stejně jako vloni ve čtvrtfinále. Sedminásobný anglický šampion prohrál s krajanem Stuartem Binghamem, mistrem světa z roku 2015, a přišel tak i o šanci vyhrát v jedné sezoně všechny tři turnaje trojkoruny.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ronnie O'Sullivan na tiskové konferenci

Článek

Osmačtyřicetiletý O'Sullivan přezdívaný „Raketa“, jenž už v této sezoně ovládl Masters a UK Championship, naposledy na MS triumfoval v roce 2022. Ziskem sedmého titulu se vyrovnal skotskému suverénovi 90. let Stephenovi Hendrymu, osamostatnit se v čele rekordních tabulek se mu ale stále nepodařilo.

Porážkou s Binghamem navíc O'Sullivan přijde o místo světové jedničky, které držel nepřetržitě od dubna 2022. V čele žebříčku ho vystřídá Mark Allen.

Před branami semifinále ztroskotal nečekaně i další z favoritů, světová dvojka Judd Trump. Šampion z roku 2019 nestačil na Velšana Jaka Jonese, který se o postup do finále utká s Binghamem.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.