Hlavní obsah

Sport gentlemanů? Kdepak. Nechutná obvinění i sprosté nadávky v podání hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasy hrají v elegantních oblecích, ke gentlemanskému chování ale mají některé hvězdy snookeru daleko. Dlouholetá rivalita mezi legendárním Angličanem Ronniem O’Sullivanem a jeho krajanem Alim Carterem vygradovala po finálovém zápase Masters v londýnském Alexandra Palace.

Foto: Profimedia.cz

Ronnie O Sullivan pozoruje Aliho Cartera.

Článek

Osmačtyřicetiletý O’Sullivan zápas otočil ze 3:6 na 10:7, jeden z nejvýznamnějších turnajů vyhrál už poosmé, když poprvé slavil před 29 lety. Ještě vyostřenější souboj ale přišel v pozápasových vyjádřeních.

O čtyři roky mladší Carter si postěžoval, že se O’Sullivan choval nechutně a posmrkával tak, že jeho nosní sekret zůstával v hale na zemi. Vítěz reagoval na tiskové konferenci pěkně zostra, anglické slovo „fuck“ se prolínalo každou druhou větou.

„Co má se mnou ku.va ze problém? Sám si kope hrob, ať si dá dohromady svůj zku.vený život,“ chrlil ze sebe O’Sullivan.

Sám hráč přezdívaný Raketa má za sebou nelehký životní příběh. Jeho otec byl odsouzen za vraždu, ve vězení seděla také jeho matka. Během kariéry se O’Sullivan léčil z alkoholismu, užívání drog i depresí. „Ztratil jsem šest sedm let pitím alkoholu a marihuanou. Poté čtyři roky s řešením toho problému a nevyrovnával jsem se s tím dobře,“ přiznal vloni pro BBC.

Na jeho potíže pak zjevně narážel i Carter přezdívaný Kapitán ve své další reakci. „Má právo na svůj názor, ale je mi ho líto. Myslím, že v některých momentech ani neví, co vypouští z pusy. Řekl bych, že na tom není psychicky dobře,“ prohlásil.

Oba se opět potkají v dubnu při světovém šampionátu v Sheffieldu. A jejich vyhrocená rivalita bude nejen britskými fanoušky sledovaná za kulečníkovým stolem i mimo něj.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články