Hlavní obsah

Oba české týmy začaly mistrovství světa ve stolním tenisu vítězně

Oba české týmy začaly mistrovství světa ve stolním tenisu v Číně vítězně. Muži porazili Saúdskou Arábii 3:1 a ženy si stejným poměrem poradily s Egyptem. Dva body zaznamenali shodně Tomáš Polanský a Hana Matelová.

Foto: Twitter

Mistrovství světa ve stolním tenisu se týká také Česka. Ilustrační foto.

Článek

Matelová nejprve zdolala Hanu Godaovou 3:0, a pak zvládla i souboj týmových jedniček. Po prohraném prvním setu zdolala Dinu Mašrafovou. "Je to velmi povedený start. My jsme chtěly jakoukoliv výhru, ale 3:1 je prostě super," řekla Matelová na svazovém webu.

Třetí bod Češek získala Kateřina Tomanovská, naopak Markéta Ševčíková neuspěla. V neděli je čeká Indie a poté Německo. Osmifinále si zajistí nejlepší dva týmy ze skupiny a čtyři celky na třetím místě.

Zápas mužů proti Saúdské Arábii začal porážkou Jana Valenty s účastníkem loňských olympijských her Alim Chadrávím (2:3), poté už bodovali dvakrát Polanský i Tomáš Koldas. V neděli české stolní tenisty čeká favorizovaná Korea, poté ještě Egypt a Kanada. Do osmifinále postoupí celky na prvních dvou místech a dva nejlepší ze třetích příček.

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Čcheng-tu (Čína):
Muži - skupina 4:
Česko - Saúdská Arábie 3:1
Valenta - Chadráví 2:3 (-5, -10, 9, 9, -9), Polanský - Šulajbí 3:1 (2, 5, -8, 5), Koldas - Alím 3:1 (10, 8, -7, 8), Polanský - Chadráví 3:0 (5, 7, 5).
Ženy - skupina 5:
Česko - Egypt 3:1
Ševčíková - Mašrafová 1:3 (8, -6, -10, -5), Matelová - Godaová 3:0 (8, 5, 9), Tomanovská - Halmjová 3:2 (8, -9, -8, 9, 6), Matelová - Mašrafová 3:1 (-8, 7, 6, 12).

Reklama

Související témata: