Hlavní obsah

Rakouští stolní tenisté kvůli nejasným covidovým předpisům vzdali MS družstev

Kvůli nejasným předpisům týkajících se covidu-19 vzdalo Rakousko účast na mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Číně. Předseda svazu Wolfgang Gotschke vysvětlil, že část výpravy nesplní podmínky pro udělení víza týkající se očkování. Také nemá informace, co by se dělo v případě nákazy členů výpravy.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Riziko je příliš vysoké," řekl Gotschke. "Nevíme, jak by se případně hráč nakažený koronavirem vrátil z Číny. Pořadatel nenabízí žádné řešení," dodal. Druhým úskalím je, že část rakouského týmu nesplní podmínky ohledně víz. "Aby ho dostali, musí mít třetí nebo čtvrtou dávku," vysvětlil sportovní ředitel svazu Stefan Fegerl.

Šampionát v Čcheng-tu se uskuteční od 30. září do 9. října. Zúčastní se ho i obě české reprezentace. MS bude po čtyřech letech, původně se mělo v roce 2020 konat v Koreji, ale po vypuknutí pandemie covidu bylo po několika odkladech nakonec zrušeno.

Týmové mistrovství světa ve stolním tenisu má být zároveň první větší sportovní akcí, která se uskuteční v Číně od únorových olympijských her v Pekingu.

Reklama