Hlavní obsah

Ošálil nejlepšího hráče na světě! Dělník zapracoval a Ohtani šel na párek, směje se projektant z Ostravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se zeptáte, kdo je nejlepším baseballistou na světě, všichni zasvěcení se shodnou na jediném jménu. Šohei Ohtani, fenomenální Japonec. Ve svém druhém utkání ve skupině World Baseball Classic se proti hvězdnému profesionálovi postavili čeští amatéři. Podle očekávání sice prohráli 2:10, ostudu si však rozhodně neudělali. A nadhazovač Ondřej Satoria má zážitek na celý život. Projektant z Ostravy svými záludnými hody získal skalp právě Ohtaniho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih baseballového utkání ČR - Japonsko

 
Článek
Fotogalerie

Většího uznání se dočkat nemohl. "Respekt," napsala po utkání největší hvězda Japonců na instagram a přidala českou vlajku.

Japonští pálkaři i nejslavnější baseballista světa Šohei Ohtani nevěděli, co s takovým nadhozem mají dělat. Ondřej Satoria svému točivému hodu (odborně nazývanému changeup) říká dělník. „Dělník no, tady ho ještě neznají. Dělník zapracoval a Ohtani šel na párek," líčí s typickým severomoravským přízvukem a velkým úsměvem hráč Arrows Ostrava v tiskové zprávě ČBA.

Ondřej Satoria, když vyoutoval japonskou megastar a i díky tomu do třetí směny udržel vedení českého týmu nad jasným favoritem 1:0.

„Míč si může schovat pro vnoučata," gratuluje mu kouč Pavel Chadim. „Já hážu hrozně pomalu a oni nic takového kluci japonský asi ještě neviděli," směje se Satoria. „Nikdy jsem nic takového nezažil," přiznal Ohtani po zápase Martinu Mužíkovi. „Satka je démon, ti jeho ‚dělníci' jim nedaly šanci," oceňuje Mužík, hrdina vítězného úvodního zápasu na WBC s Čínou.

Satoriovy v zásadě velice pomalé nadhozy Japonce v úvodu zápasu úplně vyvedly z míry. Hod má stejnou rotaci míče jako rovný nadhoz, takzvaný fastball, nicméně před metou se prudce stočí směrem dolů. A dost možná domácí baseballisty překvapila i jeho malá rychlost.

„Dělník měl slušné šichty," chechtá se s širokým úsměvem Satoria, který zaznamenal celkem čtyři strikeouty soupeře. „Nejsilnější zážitek, co jsem kdy měl. Vždycky jsem si chtěl hodit tady proti samurajům v Tokyo Domu, vyšlo to skvěle. Takže jsem plný emocí, nadšený. Doufám, že se mi to ještě někdy v životě poštěstí," líčí nadšeně.

Satoria je civilní zaměstnanec Skupiny ČEZ, v Ostravě má na starosti technické projekty, projekční činnost distribuční soustavy. Když posílal do firmy vzkaz kolegům, aby fandili, zakončil svůj projev typickým ostravským akcentem. „Dycky pod napětim," vzkázal. „Teď jsem byl pod nervózním napětím," přiznává po utkání s úsměvem. „Sklidil jsem ale chválu od kolegů. Všichni to sledují, fandí mi a dneska mi dokonce napsal generální ředitel Daniel Beneš. Toho si hodně cením."

Společně s ním pracují ve firmě ještě Jakub Kubica z Ostravy a Lukáš Hlouch z Třebíče, který působí v Dukovanech. „Všichni tady tím žijí, strašně fandí. Držte se!" přišel do Tokia pozdrav z interní komunikace energetické společnosti.

Reklama

Související témata: