Hlavní obsah

Osm českých softbalistů vstoupí na konci týdne do turnajů americké ligy ISC

Osm českých softbalistů vstoupí na konci tohoto týdne do prestižních amerických turnajů ligy ISC. Reprezentanti Michal Holobrádek, Mikuláš Klas, Marek Malý, Jonáš Hajný, Jakub Osička, Marek Volf, Martin Magula a Lukáš Kubát se pokusí stát prvními Čechy, kteří by v této soutěži získali mistrovský titul. První turnaje startují 24. června, soutěž vyvrcholí v srpnu.

Foto: Grega Valančič

Ilustrační foto.

Článek

"Budou stát proti nejlepším nadhazovačům a pálkařům světa. Velmi je to posune a nám to pomůže v přípravě na prosincové mistrovství světa," řekl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jaroslav Korčák. "Čeká je pořádná porce zápasů v ligách, kde bude spoustu špičkových hráčů z celého světa. Například z Argentiny, Mexika, Venezuely, Austrálie, Nového Zélandu a samozřejmě z USA a Kanady," doplnil Korčák.

Holobrádek, Klas a Malý nastoupí za tým AWP Lumberjacks, Osička s Magulou budou hrát v celku Aurora Dolan & Murphy, Hajný s Volfem za Bainbridge Bombers a Kubát za Omma Tigers.

Čeští softbalisté mají podle Korčáka renomé i díky posledním úspěchům na mezinárodní scéně. "Tím, že jsme několikanásobnými mistry Evropy, tak je to dobrá pozice. Navíc se v minulosti povedlo, že se český hráč objevil v All star výběru ISC," připomněl kouč Holobrádkův úspěch.

V systému soutěže se nejprve každý z 34 týmů zúčastní lokální ligy. Nejlepší celky se následně kvalifikují z víkendových turnajů na srpnové vrcholné akce. Těmi jsou ASA Major, což je oficiální mistrovství USA, a o týden později Men's Fastball World Tournament ISC.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články