Hlavní obsah

Baseballovou exhibici vyhrál tým extraligových hvězd

Hluboká nad Vltavou

Baseballovou exhibici All Star Game vyhrál tým hvězd, který porazil reprezentaci do 23 let 7:5. Akce se uskutečnila na nově zrekonstruovaném hřišti ve sportovním areálu Hluboká nad Vltavou.

Nominace hvězd na All Star GameVideo: baseball.cz

 
Článek

Utkání předcházelo tradiční homerun derby, do kterého nominovali trenéři po třech pálkařích. Hráči předvedli skvělou show a v základním kole odpálili za mohutného povzbuzování diváků celkem 60 homerunů. Do finále se probojovali Marek Chlup za reprezentaci, vítěz soutěže z roku 2018, a Matěj Hejma za tým hvězd. Chlup odpálil 13 homerunů, Hejma 14. Hejma z pražských Eagles se nakonec stal i celkovým vítězem, když ve finále přepálil homerunový plot dvanáctkrát. „Skvělá show, asi jsem ještě neviděl tolik homerunů. Bylo to fyzicky náročné, ale jsem rád, že jsem zvládl dva takhle dobré starty. Marek byl dobrým soupeřem," hodnotí Hejma.

Exhibiční zápas začal slavnostním zahájením za účasti hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské, starosty města Hluboká Tomáše Jirsy a místopředsedy NSA Ivo Lukše. „S předsedou Národní sportovní agentury objíždíme republiku a zjišťujeme, v jakém stavu je sportovní zázemí v naší zemi. Tady na Hluboké mi plesá srdce, když vidím, jak zde funguje spolupráce a v jakém stavu jsou místní sportoviště," říká Lukš. Přítomen byl také Petr Ditrich, předseda ČBA, a předseda baseballového klubu Sokol Hluboká David Šťastný, který stál u zrodu zdejšího baseballu na počátku 90. let a dodnes je také aktivním hráčem. Úvodní ceremoniál doprovodila Jihočeská filharmonie.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Matěj Hejma (vpravo) ovládl homerun derby.

Samotný duel začali lépe hráči vybraní fanoušky, kteří se ujali vedení 1:0. Mladí reprezentanti, úřadující mistři Evropy se ale nenechali zahanbit a v půlce zápasu se díky dobrému útoku dostali do vedení 5:1. Extraligové hvězdy ale prokázaly své zkušenosti, dokázaly zareagovat a nakonec zvítězily 7:5. „Dobrý zápas, atmosféra byla výborná, mladí kousali, ale zvládli jsme to," usmívá se Jakub Kubica z ostravských Arrows. Vítěz homerun derby Matěj Hejma potvrdil svou pálkařskou formu a také v samotném zápase odpálil jednobodový homerun.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Martin Mužík v akci.

Utkání bylo proti klasickému baseballovému zápasu specifické tím, že se hrálo na sedm směn a na nadhazovacím kopci střídali nadhazovači po směnách. Diváci viděli kvalitní útočný baseball, který se jim musel líbit. Jejich největší podporu měl odchovanec klubu Martin Mužík hrající extraligu v Kotlářce Praha. „Diváci byli skvělí, mám rád takhle bouřlivou kulisu, takže všem, co přišli a podpořili nás, moc děkuji," pochvaluje si atmosféru utkání hráč, jenž vyrostl v hlubockém areálu.

Reklama