Hlavní obsah

Bývalý šampión Haye se vrací do ringu! Vyzve i Klička?

Londýn

Skvělá zpráva pro všechny příznivce boxu! Bývalý mistr světa v těžké váze David Haye ohlásil návrat do ringu. Pětatřicetiletý Brit, jenž v roce 2012 ukončil kariéru, se poprvé představí v polovině ledna v duelu s Australanem Markem de Morim v Londýně. Jeho hlavním cílem je získat zpět titul WBA, o který ho v roce 2011 připravil Vladimir Kličko.

Foto: Henry Browne, Reuters

David Haye na tiskové konferenci v Londýně.

Článek

Haye naposledy boxoval v roce 2012, kdy v Upton Parku knokautoval krajana Derecka Chisoru. Poté se podrobil operaci ramena a na radu lékařů ukončil kariéru. Nyní se ale rozhodl vrátit zápasem s De Morim. Třiatřicetiletý rodák z Perthu dosud prohrál jen jediný z 33 profesionálních duelů, a to v roce 2004.

Řada expertů, mezi jinými i legendární bývalý americký šampión George Foreman, je přesvědčena o tom, že právě Haye má největší šanci zdolat současného krále těžké váhy Klička. Devětatřicetiletý Ukrajinec se chystá na obhajobu titulů WBA, IBF a WBO proti dalšímu britskému borci Tysonovi Furymu, duel se uskuteční v sobotu v Düsseldorfu. Kličko v ringu nepoznal přemožitele od roku 2004.

Haye vybojoval v kariéře 28 zápasů, z toho 26 vítězných. Titul WBA získal v roce 2009 poté, co v Norimberku na body porazil ruského obra Nikolaje Valujeva.

Reklama

Související témata: