Hlavní obsah

ČR - Dánsko 2:2České týmy se na ME ve squashi neudržely mezi elitou

Vratislav

Oba české squashové týmy sestoupily na mistrovství Evropy v Polsku z osmičlenné elitní divize. Muži skončili ve Vratislavi osmí, ženy obsadily sedmé místo. V příštím roce tak budou hrát v druhé divizi. Tituly získali Francouzi a Angličanky.

Článek

"Mrzí nás to. Stáli jsme proti opravdu silným soupeřům, odehráli jsme maximum možného. Vyzdvihnul bych určitě několik skvělých individuálních výkonů," uvedl trenér ženského výběru Jan Roll v tiskové zprávě. "Cílem je co nejdříve se vrátit do elitní skupiny. Určitě na to máme," dodal.

České reprezentantky vyhrály z pěti zápasů jen nad Švýcarskem. Dvě vítězství si na šampionátu připsala týmová jednička Anna Sermeová, proti Němkám i Švýcarkám přitom musela odvrátit mečbol.

"Se svými výkony jsem spokojená, nechala jsem tam vše. Převládá však zklamání, že se nám elitní divize nepovedla udržet. Uniklo nám to o kousek, v kritických chvílích se nám to nepovedlo," řekla Sermeová.

Čeští squashisté na závěr šampionátu remizovali s Dánskem a skončili osmí. "Těžko se to hodnotí. Myslím, že jsme tam všichni nechali duši, ale prostě jsme v pár zápasech neproměnili šance a zároveň jsou všechny týmy silné. Rval jsem se s o dost silnějšími soupeři, nevyšlo to," řekl nejlepší český hráč Daniel Mekbib.

Mistrovství Evropy družstev ve squashi ve Vratislavi:
Muži:
Finále:
Francie - Anglie 2:1.
Skupina o 5.-8. místo:
ČR - Dánsko 2:2
Uherka - Moeller 0:3, Mekbib - Frost 2:3, Solnický - Kiehn 3:2, Byrtus - Laursen 3:0.
ČR obsadila konečné 8. místo a sestoupila do divize II.
Ženy:
Finále:
Anglie - Francie 2:1.
Skupina o 5.-8. místo:
Wales - ČR 2:1
Evansová - A. Sermeová 3:0, Safferyová - Kolářová 3:0, Robertsová - Babjuková 2:3.
ČR obsadila konečné 7. místo a sestoupila do divize II.

Reklama

Související témata: