Hlavní obsah

Cítím zbabělce, jsi to ty, Davide? šije Fury do Hayeho po dalším zrušení zápasu

Londýn

Žádné slitování nemá britský boxer Tyson Fury se svým krajanem Davidem Hayem, který tou dobou pobývá v nemocnici, kde musel podstoupit dvě náročné operace ramene. Doktoři mu poté důrazně doporučili ukončení kariéry, a tak Haye zrušil únorový duel s Furym. Už podruhé. „Je to neskutečně trapné,“ čílí se trenér a manažer manchesterského rodáka Peter Fury.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

David Haye (vpravo) během zápasu s Dereckem Chisorou.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci těžké váhy se těšili na britský duel Haye - Fury, který se měl odehrát už na konci září. Tehdy Haye bitvu zrušil krátce před zápasem, nyní dal sice vědět s dostatečným předstihem, ale Fury i tak přijde o polovinu prémie ve výši 300 miliónů korun.

„Je to pro mě rána. Asi mi boxerští bohové naznačují, že už toho bylo dost," vzkázal třiatřicetiletý Haye z nemocnice, kde postoupil operace podlopatkového svalu a přitahovače bicepsu.

O osm let mladší Fury a jeho tým ale už podruhé přišli o peníze a za opakované zrušení zápasu Hayeho kritizují. „Cítím zbabělce, jsi to ty, Davide? Cítím zbabělce, jsi to ty, Davide?? Cítím zbabělce! Cítím zbabělce!!" napsal dosud neporažený Fury na Twitter.

Útočný byl také strýc, trenér a manažer Tysona Furyho Peter Fury. „Musím se hlasitě smát. Prostě se stalo to, co jsme očekávali. Je to komicky neuvěřitelné. A z jeho strany neskutečně trapné, stejně jako je to trapné pro celý britský box," citoval Petera ESPN.

Haye prý kariéru rozhodně nekončí

Peter Fury Hayemu nevěří ani to, že mu zdravotní potíže nedovolí pokračovat v kariéře. „Pravda je, že s námi nikdy boxovat nechtěl. Pravděpodobně má lepší nabídku, do důchodu rozhodně neodchází a příští rok bude boxovat. A pokud bude jeho soupeřem Kličko, bude bojovat o titul. A když prohraje, může odejít se vztyčenou hlavou," pokračoval v Hayeho kritice Peter Fury.

Haye už jednou kariéru opravdu ukončil a pak se do ringu vrátil. V roce 2011 přišel o titul organizace WBA s Vladimirem Kličkem a o tři měsíce později odešel do boxerského důchodu. Z toho se ale vrátil a v loni porazil krajana Derecka Chisoru.

Furyho tým ale termín 8. února rušit nechce, a tak se začíná spekulovat o jeho novém soupeři. Ten nejpravděpodobněji vyjde z trojice Chris Arreola, Deontay Wilder, Bermene Stiverne. Ve hře jsou ale i další jména jako Kubánec Luis Ortiz, Dereck Chisora či dokonce Vladimir Kličko.

Samotnému Furymu by se o titul samozřejmě boxovat chtělo. A souboje s Kličkem se rozhodně nebojí. „Dejte mi Klička, ať mu ukážu, jak velká srač** Haye byl, a jak mladík porazí staříka," vyzval Brit Ukrajince na Twitteru.

Reklama

Související témata: