Hlavní obsah

Do klece chce bojovník s turbanem na hlavě. Vyjimečný okamžik zažil už na olympiádě

Praha

UFC má bojovníka, kterého sledují fanoušci z více než miliardové země. Je jím Sikh Arjan Bhullar, který má kořeny v Indii. V dalším souboji by rád vkročil do klece v turbanu. Premiéru v nejprestižnější lize si odbyl 9. září, nestačil na něj Luis Henrique a muž, který reprezentuje Kanadu, mohl slavit. Jelikož má jeho rodina kořeny v jižní Asii, rád by nastoupil do oktagonu s pokrývkou hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Luis Henrique z Brazílie v problémech. Arjan Singh Bhullar z Kanady, který má indické předky, háže soka k zemi při své premiéře v UFC v Edmontonu.

Článek

V jedenatřiceti letech má za sebou sedm profesionálních zápasů, všechny vyhrál. Při svém debutu v UFC ještě nemohl mít turban na hlavě, to už ale nemusí neplatit. Tak si aspoň současnou situaci sám vykládá.

Nosit náboženské symboly do klece není povoleno. Bojovníci používají oblečení od oficiálního sponzora UFC, což pro turban při premiéře neplatilo.

„Společně s firmou jsme se setkali a došlo k velkému vzájemnému dialogu. Potřebovalo to více porozumění a znalosti problému. Jsou vnímaví, a pokud budeme mít čas, abychom si vše ujasnili se správnými lidmi, mělo by vše být v pořádku pro další zápas," citoval zápasníka server thesun.co.uk.

Kanadu reprezentoval na olympiádě

Bhullar reprezentoval Kanadu na olympiádě v Londýně 2012 v zápase. „Na olympijských hrách jsem šel při slavnostním ceremoniálu v turbanu a Indové z celého světa mi poslali a vyjádřili lásku. Byl to jedinečný a zvláštní okamžik," vzpomíná Kanaďan.

„Doufám, že to stejné zažiju jako bojovník a myslím, že UFC v tomto vidí hodnotu, protože sportovci se chtějí spojovat s fanoušky," dodává Bhullar.

A souhlas UFC by nebyl překvapením. I když je americká organizace úspěšná, prorazit na více než miliardový trh a získat si fanoušky v Indii, je velké lákadlo.

První zápas v MMA zažil rodák z Richmondu v roce 2014. V dalším roce podstoupil dva duely, v roce 2016 také dva, stejně tak i letos. Jenže ten poslední už byl v UFC. Opět byl vítězný a Bhullar si drží bilanci sedm bitev a sedm vítězství.

Bude mít v zápase číslo osm při slavnostním představení turban na hlavě?

Reklama

Související témata: