Hlavní obsah

Eagles zvládli nastavenou směnu, Draci Brno i podruhé porazili Arrows Ostrava

Praha

Draci Brno i podruhé porazili Arrows Ostrava a jsou na prvním místě průběžné tabulky nadstavby baseballové extraligy. V neděli se hraje třetí duel v Ostravě. Eagles Praha tentokrát zvládli nastavenou směnu a vyhráli nad Tempem Praha, v celé sérii tak byli úspěšní 2:1. Hroši Brno se rozešli smírně ve dvou zápasech s Kotlářkou, pražský tým je v tabulce na druhém místě.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v pražském derby Eagles (v bílém) - Tempo.

Článek

Druhý den v řadě se v Brně utkali Draci s ostravskými Arrows. I tentokrát mohli fanoušci vidět vyrovnaný souboj nadhazovačů. Jak domácí Ondřej Furko, tak hostující Ondřej Satoria pálkařům příliš šanci nedávali. Skóre se tak měnilo až v dohrávce třetí směny, kdy ostravský odchovanec v službách Draků Petr Čech svým odpalem poslal domácí do vedení. Draci ho postupně dokázali navýšit na 3:0.

Furko naopak ze všech situací, kdy měli Arrows běžce na metách, dokázal vyjít bez obdrženého doběhu. Posledních pět outů pak domácím zařídil univerzál Martin Schneider. Draci se tak po výhře 3:0 výrazně přiblížili postupu do semifinále.

„Parádní zápas," hodnotí duel brněnský Šimon Drápela. „Vyšlo počasí. Obecně v posledních dvou zápasech předvedli nadhazovači super výkon. Zahráli jsme výborně týmově a již se dostáváme tam, kde bychom chtěli být," poukazuje.

Dramatické derby

V Praze se potřetí v týdnu utkali Tempo a Eagles. V zápase šlo nejen o to, kdo ovládne minisérii. Vítěz by totiž měl také o něco lepší výchozí pozici před zbytkem nadstavby. Eagles po čtyřech směnách vedli 5:0. Jenže domácí pak ve dvou směnách šesti doběhy strhli vedení na svou stranu.

Jenže závěr duelu patřil Eagles. Nejdříve v osmé směně využili chyby obrany Tempa a vyrovnali na 6:6. Vyrovnaný zápas tak musel jít do nastavení a v něm se blýskl Matěj Hejma čtyřbodovým homerunem. Eagles zvítězili 10:6 a ovládli sérii 2:1 na zápasy.

V poslední sérii mezi Hrochy Brno a Kotlářkou Praha byly na sobotu naplánovaná dvě utkání. A v nich se oba týmy rovnoměrně podělily o vítězství. Kotlářka tak díky prohrám Ostravy poskočila na druhé místo tabulky. Hrochům patří poslední příčka, ale ztrácí pouze jednu výhru na čtvrtou příčku, která by jim zajistila postup do semifinále. Závěr nadstavby tak bude ještě hodně zajímavý.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Hroši Brno - Kotlářka Praha 3:7 a 7:4
Draci Brno - Arrows Ostrava 3:0
Tempo Praha - Eagles Praha 6:10 (v 10. směně)
Tabulka:
1.Draci Brno76185,7
2.Kotlářka Praha85362,5
3.Arrows Ostrava84450,0
4.Eagles Praha94544,4
5.Hroši Brno93633,3
Tempo Praha93633,3

Reklama

Související témata: