Hlavní obsah

Erbanovou něco rozhodilo, těžko jsem to byl já, tvrdí Novák

Praha

Podivuje se. Trenéru Petru Novákovi se zjevně nezdá, že mohl být pravou příčinou v pondělí oznámeného kariérního konce úspěšné rychlobruslařky Karolíny Erbanové. „Po přečtení celého vyjádření Karolíny a zjišťování informací od svazu nemohu uvěřit celé situaci a daným důvodům,“ píše Novák.

Foto: facebook.com/SportInvest.cz/

Trenér Petr Novák

Článek

V první reakci na šokující konec pětadvacetileté závodnice se zdráhal říci cokoli, posléze sdělil, že na ni nevyvíjel žádný tlak.

Erbanová se od roku 2014 připravovala v Nizozemsku, před dvěma týdny ohlásila přechod do Polska, kde měla pokračovat v přípravě zaměřené na krátké tratě, na nichž sbírá úspěchy. Další už ale není odhodlána přidávat, ukončila kariéru, trenéra obvinila ze lží, povýšeného a útočného chování.

Dnes Novák přidal další slova. „Něco ji asi rozhodilo, ale těžko jsem to mohl být já," je přesvědčen reprezentační trenér.

Na útoky nehodlá reagovat

Tvrdí, že s Erbanovou naposledy mluvil téměř před půl rokem na posledním závodě Světového poháru v Minsku. Její slova o ponižování jsou podle něj velmi silná, na útoky nehodlá reagovat. Veškerou komunikaci se závodnicí v posledních měsících podle trenéra zajišťovali lidé ze svazu.

"I proto jsem překvapený, co jsem se teď dočetl. Pro české rychlobruslení je její konec každopádně ztráta." dodává Novák a odkazuje na e-mail, který před časem zasílal závodnici po konzultaci s ním svazový činovník Jindřich Pařík. Sport.cz má jeho přepis k dispozici.

Obsahuje žádosti o poskytnutí plánu sportovní přípravy na nejbližší dobu, informaci o trenérském zajištění a o lékařském zajištění tréninkového procesu.

Dále Pařík v e-mailu připomínal, že je na polovinu září připravována schůzka s reprezentanty dlouhé dráhy o „projednání sportovní přípravy a účasti na závodech". Žádal též závodnici, aby „absolvovala lékařské vyšetření (spiroergometrie + biochemie) u MUDr. Macka v Novém Městě na Moravě".

Erbanová už podle všeho tuto záležitost nechce komentovat. Alespoň se tak vyjádřila ve svém původním sdělení.

Měla by podle vás Karolína Erbanová změnit rozhodnutí?
Ano
79,7 %
Ne
20,3 %
Celkem hlasovalo 3349 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.