Hlavní obsah

Kecy ho nezajímají. Nebojte, já do klece vlezu, vzkazuje Vémola

Praha

Lékaři řekli své, okolí má na jeho situaci jasný názor, ale Karlos Vémola si jede svoje. Je dva měsíce po operaci obratlů, měl prasklou plotýnku mezi obratlem C6 a C7. Má v sobě titanovou vložku. Bojovník MMA jde přesto do zápasu, dokonce do dvou. Jde se rvát do klece. V sobotu Liberec, za měsíc Praha. „Doktor říkal, že se s někým, kdo má takhle tvrdou hlavu, nesetkal,“ řekl Vémola v rozhovoru pro Sport.cz, když se vracel z Anglie do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Karlos Vémola v kleci. Jak dopadnou jeho zápasy v Liberci a Praze?

Článek

Na kolik procent se cítíte po operaci?

Vzhledem k tomu, že hodně doktorů a fyzioterapeutů říkalo, že návrat takhle brzo bude nereálný, tak se cítím na tisíc procent, ale kecal bych, nejlepší formu nemám. Pořád jsem jak po bouračce, což bude pro Pína dost výhoda. (Zápas s Petrem Ondrušem 7.12. v Praze).

Není proto risk jít do klece, navíc dvakrát v tak krátkém čase? V Liberci máte fight už tuto sobotu na Night of Warriors.

Tomu zápasu se nešlo vyhnout z jednoho důvodu. Je to risk tak jak tak. Doktor mi striktně nedoporučil, ne zakázal, ale striktně nedoporučil, zápasit ne dřív než mezi šesti až devíti měsíci po operaci. Nyní jsem po operaci dva měsíce a jeden týden. Risk to bude v Liberci, risk to bude v Praze v prosinci na XFN6.

Co na to říct, každého volba...

Na druhou stranu doktor říkal, že s někým, kdo má takhle tvrdou hlavu jako já, se nesetkal. Sledoval mě, jak jsem se probral po operaci, viděl mě v nemocnici, jak jsem dřív odcházel, jak jsem trénoval, jak trénuju, jak jsem osvalený. Rozhodně mi zápas nepodepíše, ale říkal, že by ho nepřekvapilo, pokud bych ho zvládnul. Zatím všechno v rámci možností vychází výborně.

Facebook Petr "Píno" Ondruš
„Sám Knedla potvrdil, že zápas 7.12. bude a přejede mě, jak říkal. Takže se těším a vy nás sledujte a podporujete, ať nemá šanci se z toho vymluvit."
„Je neuvěřitelné, jak dokáže Karlos "Knedla" Vémola rychle regenerovat. 3 dny po "těžké" operaci páteře, si už trsá na diskotékách a asi probírá taktiku. Musím říct, že jsi mě zklamal, Karlíku, myslel jsem, že jsi frajer a nezveličuješ svoje problémy veřejně a neděláš tak z nás všech pěkný vosly. Ale zase všichni vědí, jak to je, a že snad když můžeš do pražských podniků, můžeš teda snad nakonec vlézt se mnou i do klece."

Co vynechat Liberec a dát jen Prahu?

Všichni vědí, že jsem měl vážnou operaci, jediný, kdo si to neuvědomuje, tak je Píno. Furt dává na veřejnost, že mé zranění nic nebylo, že bych jinak nezápasil, prostě takový ty jeho kecy. Už mě nebaví a ignoruju je. Zápas v Liberci jsem si vybral proto, že vím, ať proti mně bude stát kdokoliv, tak to bude borec, který mně bude chtít ublížit, trefit a kopnout do hlavy. Bude mě chtít ukončit, stejně jako Píno. Já si v Liberci potřebuju dokázat, že krk drží a že můžu do všeho vletět na sto procent.

Tohle až si přečte váš lékař, určitě bude nadšený..

Doktor mi říkal, že hodně jeho pacientů ukončilo kariéru pro nezvládnutí psychiky, nevěřili si, když měli železo v krku. Samozřejmě může přijít trvalé zranění, ale snažím se připravit a regenerovat co nejlépe. Čtyři týdny na výměnu titanové vložky nehrají roli, to je na měsíce, proto jsem vzal Liberec i Prahu.

S Ondrušem to je vyhecovaný, každý se na to ptá, je to tak?

Nebojte se, já s ním do klece vlezu. Kdyby to nebyl on, netrénoval bych, nezápasil tento rok. Šel bych nejdřív v březnu, ale chci mu namlátit a je to moje poslední možnost, takže já do ty klece vlezu.

Což má své příznivce i odpůrce mezi fanušky...

Mám lékařskou zprávu, kterou mohu ukázat, že 6-9 měsíců nemám dělat kontaktní sport, ale jsem tvrdohlavý a všem v Liberci ukážu, že to jde. Po tom zápase se hejteři u internetu ujistí, že s Pínem v Praze nastoupím, samozřejmě pokud nepřijde nějaké zranění, což se může při sportu kdykoliv stát. Jak říkám, pořád si stojím za svým - v Praze první kolo TKO. Ať Píno trénuje, maká a nekecá nesmysly, protože pak se budou ty jeho kecy blbě vysvětlovat.

Jak vidíte fight kartu na Prahu?

Bude to největší akce MMA v Česku, o tom není pochyb. Těším se, protože v O2 areně tohle ještě nebylo. Doufám, že získám pás XFN, až seknu Pína v prvním kole. MMA jde nahoru, doufám, že pak budeme pokračovat ve velkých akcích.

Co když bude vše jinak a rozhodčí zvednou ruku jemu na znamení vítězství?

Pokud ho neporazím v prvním kole, tak to bude osobní prohra pro mě. Nejsem úplně v nejlepší formě, mám za sebou operaci krku a lokte, ale já si chci dokázat, že jsem mnohem lepší než on, který má pár zápasů. Myslím na velký zápasy za mořem, tak musím takový kluky jako on dát celkem snadno. Myslím, že mám sílu a techniku, abych ho ukončil v prvním kole. Pokud ne v prvním, tak to bude výhra na sherdogu (stránky, kde se zapisují zápasy bojovníků). Pak se budu muset nad sebou zamyslet. Jestli třeba nestárnu.

A co když prohrajete?

O tom jsem nepřemýšlel, tam nedávám žádný procento. To je potom o myšlenkách na ukončení kariéry, kdyby mě porazil důchodce, který to bere jako poslední zápas. S kým se pak budu plácat někde v Čechách, kde věřím, že nemám konkurenci? Porážka by mě psychicky zabila.

Reklama