Hlavní obsah

Kličko chce srazit Haye. Budu s ním bojovat i na jižním pólu, vzkázal

PRAHA

Kdekoli. Postavte mu ring na kterémkoli místě na světě a přiveďte do něj Davida Haye, pak bude spokojen. I tak se dá přeložit postoj Vitalije Klička, který jedná o možném souboji s Angličanem. Tím boxerem těžké váhy, který rád mluví a bratry Kličky dráždí. Dva týmy jednají o jejich zápase o titul organizace WBC, který by se mohl odehrát v březnu.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se raduje z vítězství nad Polákem Adamkem.

Článek

„Jsme ještě daleko k dosažení dohody o zápase. David Haye? Osobně se mě dotýká. Bolí mě jeho urážky o mé rodině, bratrovi. Chci s ním bojovat, potom už nebude mít žádné výmluvy,“ řekl Kličko pro BBC.

Zákulisní rozhovory se vedou už několik týdnů, výsledek žádný, jen přání zůstává, aby se očekávaný a vyhecovaný duel uskutečnil.

Boxer David Hayefoto: Reuters/Phil Noble

„Jsem připraven proti němu bojovat na celém světě - v Londýně, Německu, jižním pólu. Chci s ním bojovat a srazit ho. Ale zdaleka ještě není nic konkrétního, otázkou nejsou jen peníze, je tam ještě hodně bodů,“ dodal Kličko, mistr světa v těžké váze organizace WBC, kterého čeká 18. února souboj s Derekem Chisorou v Mnichově.

Historie a hlasy o možném duelu Kličko vs. Haye
Začátek prosince 2011: „Smlouvu jsem neviděl, ale rozhovory probíhají,“ citoval The Sun Haye. „Než jsem odešel (do boxerského důchodu), řekl jsem, že bych rád bojoval. A březen je možný termín.“ „Tento zápas bude pro Haye ostuda. Máme po krk jeho slovního smetí. Nemá šanci porazit mého bratra,“ vzkázal pětatřicetiletý Vladimir Kličko, který Haye porazil v červenci minulého roku v Hamburku u všech tří bodových rozhodčí - 117:109, 118:108 a 116:110.
Konec listopadu 2011: „Vitalij ho bude knokautovat, jsem si jistý. David byl v zápase proti mně kuře, které nikdy nebojovalo,“ citoval Vladimira Klička dailystar.co.uk.
Září 2011: „Bylo by dobré jít do souboje s Vitalijem. Zaručuji vám, že by to byl mnohem více vzrušující zápas. Pošlu ho k zemi, zlomím mu čelist, nemyslím si, že má dost odvahy. Pokud bude bojovat se mnou, pošlu ho do důchodu a bude se moci plně věnovat politice,“ dodal Haye. “Vitalij je starý pes, který při normálních okolnostech patří do domova seniorů boxerů,“ přidal ještě Brit.

Reklama

Související témata: