Hlavní obsah

Kličko sundal dalšího Američana. Jsem nejlepší, říká

MANNHEIM/PRAHA

Už by potřeboval lepšího soupeře. Ukrajinský boxer Vladimir Kličko jasně dominoval i při šesté obhajobě svých mistrovských pásů. Američan Hasim Rahman padl v Mannheimu na podlahu ringu v šestém kole, v sedmém sudí zápas předčasně ukončil.

Článek

„Byl mnohem pomalejší, než jsem předpokládal,“ poznamenal Kličko na adresu svého sobotního soupeře přezdívaného Skála. „Na druhou stranu prohrál s nejlepší těžkou váhou světa,“ prohlásil vítěz, který vybojoval v profiringu 52. výhru z 55 utkání.

Kličko předvedl, co umí nejlépe. Boxoval na distanc, levou rukou „oťukával“ Rahmanovu čelist, a když byla šance, přidal pravý zadní hák.

KLIČKOVY VÍTĚZNÉ OBHAJOBY
Listopad 2006Calvin Brock (USA)TKO 7. kolo
Březen 2007Ray Austin (USA)TKO 2. kolo
Červenec 2007Lamon Brewster (USA)TKO 6. kolo
Únor 2008Sultan Ibragimov (Rus.)na body
Červenec 2008Tony Thompson (USA)KO 11. kolo
Prosinec 2008Hasim Rahman (USA)TKO 7. kolo

Američan byl statický, nepřesný, bázlivý. Možná čekal, že se mu povede jeden rozhodující úder. Ale k němu se nedostal. Na dobu, kdy knokautoval Lennoxe Lewise, si ani neměl čas vzpomenout. „Myslel jsem, že trenéři nenechají Rahmana boxovat tak dlouho. Od prvního kola bylo vše jasné,“ usoudil Kličko.

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko v souboji s Hasimem Rahmanem z USAfoto: ČTK/AP/Daniel Roland

Ukrajinec žijící v Hamburku nyní vládne profesionálním organizacím IBF a WBO, jeho bratr Vitalij je šampiónem WBC. A tak jediný důležitý titul, který sourozeneckému duu Kličků schází, je pás WBA, jejž má v moci ruský obr Nikolaj Valujev.

Rahman vydržel v ringu necelých sedm kol

Sjednotit všechny tituly v nejprestižnější váhové kategorii je velkým snem synů bývalého důstojníka Rudé armády. „Když se mě ale Valujev bude bát, tak se nedá nic dělat. Pořád je hodně zajímavých jmen, se kterými se můžu utkat. Rus Povětkin, Brit Haye. Uvidíme,“ nepředbíhal Kličko. „Svoje nejlepší léta mám každopádně ještě před sebou.“

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko zásobuje údery Američana Hasima Rahmana.foto: ČTK/AP/Thomas Kienzle

To zřejmě tuší i potenciální sokové a do zápasů s Kličkem se nehrnou. „Poslední Kličkovi soupeři byli moc statičtí. Otázkou je, proč se na jeho styl nepřipravili takticky už dopředu,“ divil se český profesionál Lukáš Konečný na svém webu profiboxing.cz.

Reklama