Hlavní obsah

Konečného zápas o titul WBO se zase odkládá

HANNOVER

Duel boxera Lukáše Konečného o profesionální titul mistra světa organizace WBO se odkládá. Už podruhé! Tentokrát se ale zranil soupeř českého boxera. Noha Ukrajince Sergeje Dzinziruka nevydržela zátěž v přípravě.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný v souboji s Francouzem Azrim.

Článek

„Mám peška, ale to se prostě stává,“ povzdechl si Konečný. Původně měl boxovat o šampiónský pás už 30. listopadu minulého roku v Karlsruhe, jenže při tréninku si poranil mezižeberní sval. Další odklad teď způsobil podvrtnutý Ukrajincův kotník. Co bude následovat? „Musím si počkat, jak vážné to Dzinzirukovo zranění vlastně je.“

Pro Konečného je však důležité, že zápas se musí uskutečnit v náhradním termínu. „Je to podepsané, boxovat se bude,“ tvrdí. Otázkou je: Kdy? Záleží na Dzinzirukovi. „Manažer mi říkal, že si soupeř nohu poranil v neděli a v pondělí teprve u doktorů zjišťoval, co s tím má,“ pravil Konečný. V záloze teď má dvě varianty.

1. Zápas se posune jen o několik týdnů. „Tak budu normálně pokračovat v tréninku na utkání s Dzinzirukem. Přizpůsobím se.“ 2. Zápas se odsune na pozdější termín vzdálený dva tři měsíce. „V tom případě bych chtěl boxovat v původním datu 19. ledna, ale pochopitelně s jiným soupeřem a ne o mistra světa.“

Konečného boj proti ukrajinskému držiteli titulu měl být jedním z vrcholů düsseldorfského večera, na kterém se uskuteční i obhajoba uzbeckého šampióna těžké váhy WBA Ruslana Čagajeva proti Britu Mattu Skeltonovi. Brněnský rodák z toho ale hlavu nevěší. „Když mi manažer řekl, co se stalo, tak jsem měl na tváři spíš potutelný úsměv,“ nepropadá Konečný depresi, že by se vysněného souboje nedočkal.

Reklama

Související témata: