Hlavní obsah

Mistr světa ve skeetu Nýdrle je nejlepším českým střelcem roku

Nejlepšími českými střelci roku 2019 jsou brokaři. Svazovou anketu vyhrál mistr světa ve skeetu Tomáš Nýdrle před evropským šampionem v téže disciplíně Jakubem Tomečkem. V kategorii juniorů těsně zvítězil juniorský světový šampion ve skeetu Daniel Korčák. Do hlasování se zapojilo 44 členů výkonného výboru a trenérů Českého střeleckého svazu.

Foto: Ivana Roháčková

Tomáš Nýdrle je nejlepším českým střelcem roku (archivní foto)

Článek

Jednatřicetiletý Nýdrle prožil životní sezonu, ve které poprvé vybojoval individuální medaile na velké světové akci. Skončil druhý na Evropských hrách v Minsku a pak získal světový titul na šampionátu v italském Lonatu. To se před tím žádnému českému skeetaři nepovedlo. Ve stejném italském městě v září pomohl českému družstvu k obhajobě evropského titulu. Tomeček si z ME odvezl double, protože tam poprvé vybojoval evropské individuální zlato.

Za oběma skeetaři skončil v domácí anketě nejlepší světový střelec z libovolné malorážky Filip Nepejchal. Stříbrný medailista z mistrovství Evropy a vítěz tří závodů Světového poháru včetně finále v čínském Pchu-tchienu obsadil navíc těsně za Korčákem druhé místo mezi juniory.

Talentem roku byla vyhlášena bronzová medailistka z juniorského mistrovství světa v trapu Zina Hrdličková, šestnáctiletá dcera olympijského vítěze z Barcelony 1992 Petra Hrdličky.

Anketa Střelec roku 2019:
Senioři:
1. Tomáš Nýdrle
2. Jakub Tomeček (oba skeet)
3. Filip Nepejchal (libovolná malorážka, vzduchová puška)
Junioři:
1. Daniel Korčák (skeet)
2. Nepejchal
3. Zina Hrdličková (trap).
Talent roku:
Hrdličková

Reklama